Redactia.ro
Home » Știri » Alertă de ultimă oră! Vijelie, averse torențiale, descărcări electrice, grindină! ,,Evitați deplasările!”

Alertă de ultimă oră! Vijelie, averse torențiale, descărcări electrice, grindină! ,,Evitați deplasările!”

GALERIE FOTO (3)

Vremea în România continuă să fie instabilă. Meteorologii au făcut anunțul care i-a băgat în sperieți pe mulți. Iată ce urmează să se întâmple, de fapt, în următoarele ore.

Instabilitatea atmosferică puternică a fost prelungită de meteorologi duminică, odată cu două dintre cele trei avertizări emise sâmbătă. În acest sens, a fost emisă o atenționare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică ce va fi valabilă începând de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 04:00.

UPDATE: ora 16:10

În urmă cu câteva momente, bucureștenii au primit o veste care i-a zguduit din temelii. Vremea este din ce în ce mai capricioasă. Serviciul Ro-Alert i-a înștiințat pe locuitorii din Capitală faptul că în intervalul 16:10-17:10 vor urma mai multe fenomene care ar putea să îi pună în pericol. Este vorba despre intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Cod portocaliu de vreme rea în toată România

Se estimează că în timpul zilei, în zonele de munte, precum și în centrul și sud-estul țării, vor avea loc averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 65…75 km/h). De asemenea, în sud-est vor fi înregistrate mai ales seara și noaptea vijelii și grindină pe arii restrânse. Se prognozează cantități de apă cuprinse între 30…40 l/mp în intervale scurte de timp (1-3 ore) și izolat chiar peste 50…60 l/mp.

Județele vizate de avertizarea Cod portocaliu sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Aceste zone sunt supuse unor condiții meteorologice extrem de instabile și trebuie să fie precauți în fața potențialelor pericole.

De asemenea, a fost emisă o altă avertizare meteo, de această dată Cod galben de instabilitate atmosferică, care va fi în vigoare de duminică, de la ora 10:00, până luni, la ora 10:00. În majoritatea teritoriului țării vor exista perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Pe arii restrânse, se vor înregistra vijelii și grindină. Se estimează că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi cuprinse între 20…25 l/mp, iar izolat vor depăși 30…40 l/mp.

Cum va fi vremea în București

În ceea ce privește Bucureștiul, se prognozează o vreme instabilă și temperaturi scăzute pentru ziua de duminică, 25 iunie, conform informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). În timpul zilei, cerul se va acoperi de nori, iar în special după-amiaza și seara vor avea loc averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă se vor situa în jurul valorii de 15…20 l/mp, iar în anumite zone se pot înregistra peste 25 l/mp. Temperatura maximă va atinge aproximativ 28 de grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va oscila între 17 și 18 grade Celsius.

Este important ca toți cetățenii să fie conștienți de aceste avertizări meteo și să ia măsuri de precauție corespunzătoare. Este recomandat să evite deplasările inutile și să se asigure că sunt într-un loc sigur în timpul fenomenelor meteorologice extreme. De asemenea, este esențial să urmărească informațiile actualizate furnizate de autorități și să acționeze în conformitate cu recomandările acestora pentru a se proteja și a reduce riscul de accidente sau daune materiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: