Redactia.ro
Home » Știri » Anunț crunt de la ANAF! Dispar banii cash din România? Cum vor fi obligați românii să-și achite cumpărăturile în supermarket

Anunț crunt de la ANAF! Dispar banii cash din România? Cum vor fi obligați românii să-și achite cumpărăturile în supermarket

Lucian Heiuș, președintele ANAF, le recomandă românilor să folosească în principal cardul bancar atunci când merg la cumpărături, astfel încât sumele să poată fi fiscalizate și verificate mai apoi de către autoritate competentă. Nu este încă o obligativitate, fiind momentan doar o recomandare. Acesta așteaptă cu nerăbdare ca toate casele de marcat din țară să fie logate la serverele ANAF.

Lucian Heiuş, Președintele ANAF: „Nu mai există nicio altă variantă”

Președintele ANAF, Lucian Heiuș le recomandă tuturor românilor, să plătească tot ceea ce achiziționează cu cardul bancar pentru ca toți comercianții din România să respecte legea, astfel încât sumele primite de către aceștia să fie fiscalizate și verificate: 

„Legea prevede clar, trebuie să bată în casă orice produs pe care îl comercializează şi să ofere bonul celui care face cumpărătura. Mulți nu cer acest bon. Eu recomand şi eu asta fac de foarte mulți ani, plătesc cu cardul şi atunci știu foarte clar că în momentul în care am plătit cu cardul suma intră în contul bancar şi trebuie să fie fiscalizată, nu mai există nicio altă variantă”, a declarat Lucian Heiuş pentru „Digi 24”, relatează „DCNews”.

Lucian Heiuş: „Să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut”

Președintele ANAF dorește ca toate casele de marcat din România să fie logate la serverele ANAF, cât mai repede cu putință: 

Avem la ora actuală 598.000 de case de marcat care sunt deja logate la serverele ANAF-ului. Cred că sunt în România cam 620.000 de case de marcat. Ne apropiem încet-încet să logăm cam toate casele de marcat. Așteptăm să se termine şi o aplicație care să ne permită să navigăm în aceste case de marcat ca să vedem la ce oră, ce bonuri au bătut, să vedem dacă sunt încasări fluctuante sau continue așa cum ar fi normal”, a mai spus Lucian Heiuş.

ANAF anunță controale peste controale 

Lucian Heiuş, președintele ANAF anunță că instituția dorește să colecteze 16 miliarde de lei în 2022 și anunță că de anul acesta se vor verifica averile. Acesta susține că în România se vede opulența vizuală, dar nu și pe foaie:

„ANAF vrea sa colecteze 16 miliarde de lei în 2022. Vor fi controale în țară. Fiscul din România trebuie să facă ceea de face fiscul de oriunde in lume. Trebuie să verificam veniturile persoanelor fizice și modul cum le-au obținut. Vom începe de la cel mai mare contribuabil până la cel mai mic. 60 de echipe de control vor face aceste controale. Acesta este glonțul de argint al fiscului pentru cei care nu-și plătesc impozitele și taxele. Vedem opulența afișată de unii. Toți se laudă cu ce au. Hoțul, dacă nu se laudă cu ce are, nu e hoț. Toți se laudă. Verificăm dacă averile acumulate sunt în concordanță cu veniturile obținute. ANAF are suficiente resurse pentru a identifica pe cei care au multe proprietăți șicum le-au dobândit”, a mai anunțat președintele ANAF, Lucian Heiuş.

Lucian Heiuş: „Am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au…”

Acesta a mai explicat că se vor verifica diferențele între veniturile estimate și cele declarate și impozitate, deoarece între anii 2016 și 2019 există niște discrepanțe, diferențe de aproximativ 20 de miliarde de euro:

Am dat o sarcină direcției generale de control venituri persoane fizice să facă o analiză de risc și am pornit de la 20 de milioane de CNP-uri. Făcându-se această analiză de risc am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat în 2016-2019 (anul 2020 în finalizăm în septembrie, iar 2021 la sfârșitul anului) o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 miliarde euro. 

Am văzut ce bunuri mobile și imobile s-au achiziționat de fiecare persoană în parte, cum au evoluat sumele în conturile bancare, cu ce sume și-au creditat propriile societăți, cu ce sume și-au majorat capitalurile la societățile pe care le au și ce cheltuieli au putut să angajeze”, a concluzionat președintele ANAF, Lucian Heiuş, potrivit aceleași surse. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: