Redactia.ro
Home » Știri » Anunț important pentru toți șoferii din România. Are legătură cu amenzile rutiere

Anunț important pentru toți șoferii din România. Are legătură cu amenzile rutiere

Anunț important pentru toți șoferii din România. Are legătură cu amenzile rutiere

Iată ce se întâmplă cu valoarea punctului de amendă în România, peste puțin timp, și implicit cu amenzile. Toți șoferii vor fi afectați dacă autoritățile vor lăsa lucrurile așa.

Anunț important pentru toți șoferii din România. Are legătură cu amenzile rutiere

Valoarea punctului de amendă ar putea crește semnificativ de 1 la ianuarie 2023 în cazul în care autoritățile nu vor lua o hotărâre privind înghețarea lui, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Punctul-amendă este plafonat oficial la 145 lei din 2017.

Codul Rutier actual prevede că punctul de amendă are o valoare de 10% din salariul minim brut pe economie. Cum și salariul minim a fost majorat de Executiv de mai multe ori de-a lungul timpului, ajungând în prezent la 2.550 lei, și punctul de amendă ar putea ajunge astfel la 255 de lei începând cu prima zi a anului viitor, de la 145 de lei cât este în prezent.

Valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă de la începutului anului 2017

Valoarea punctului de amendă de 145 de lei este valabilă încă de la începutul anului 2017, când salariul minim brut pe economie era 1.450 de lei. Potrivit OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1202 din 18 decembrie 2021, punctul de amendă a fost îngheţat la nivelul de 145 de lei, conform Capital.ro.

Această valoare a punctului de amendă urmează să expire la 31 decembrie 2022, în lipsa unor modificări în acest sens, astfel că, la un salariu minim brut de 2.550 lei, la cât a ajuns, punctul de amendă ar putea ajunge la 255 de lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: