Redactia.ro
Home » Știri » Anunț trist pentru utilizatorii TikTok! Utilizatorii sub 18 ani nu mai pot folosi aplicația după bunul plac. S-a stabilit limită de timp

Anunț trist pentru utilizatorii TikTok! Utilizatorii sub 18 ani nu mai pot folosi aplicația după bunul plac. S-a stabilit limită de timp

tiktok

Anunț trist pentru utilizatorii TikTok! Utilizatorii sub 18 ani nu mai pot folosi aplicația după bunul plac. S-a stabilit limită de timp. Iată toate detaliile!

Anunț trist pentru utilizatorii TikTok

TikTok a anunțat miercuri că fiecare utilizator sub 18 ani va avea în curând în conturile sale o limită zilnică de timp de utilizare a ecranului de o oră, în una dintre cele mai agresive măsuri luate până acum de o companie de social media pentru a împiedica adolescenții să deruleze la nesfârșit.

Utilizatorii TikTok adolescenți vor putea dezactiva această nouă setare implicită, care va fi implementată în următoarele săptămâni, dar schimbarea funcției ar putea susține bunăstarea digitală a utilizatorilor mai tineri, cerându-le să renunțe la limitele mai stricte ale timpului petrecut în fața ecranului, în loc să treacă de pragul mai înalt al opțiunii de a le accepta.

În cazul în care limita de 60 de minute este atinsă, utilizatorii vor fi invitați să introducă un cod de acces, ceea ce le va cere să ia o decizie activă de a prelungi timpul petrecut răsfoind videoclipuri în aplicație.

Măsura vine după ce TikTok și alte platforme de socializare s-au confruntat ani de zile cu o analiză amănunțită a impactului pe care îl au asupra tinerilor utilizatori, inclusiv a potențialului lor de a-i conduce pe adolescenți în găuri de iepure dăunătoare. TikTok se confruntă, de asemenea, cu o presiune tot mai mare din partea Washingtonului în legătură cu preocupările legate de securitate din cauza legăturilor sale cu China prin intermediul companiei-mamă Bytedance, inclusiv cu discuții reînnoite despre o posibilă interzicere în SUA a aplicației video de scurt metraj.

Cormac Keenan, responsabilul pentru încredere și siguranță al TikTok, a declarat că firma a consultat cercetători și experți de la Digital Wellness Lab din cadrul Boston Children’s Hospital atunci când a decis limitele de timp care să fie stabilite pentru utilizatorii adolescenți.

„Deși nu există o poziție aprobată în mod colectiv cu privire la cât de mult timp petrecut în fața ecranului este „prea mult”, sau chiar la impactul timpului petrecut în fața ecranului în general, recunoaștem că adolescenții au nevoie, de obicei, de un sprijin suplimentar pe măsură ce încep să exploreze lumea online în mod independent”, a scris Keenan într-o postare pe blog.

Instagram și Snapchat urmează același concept

Keenan a adăugat că, dacă un adolescent decide să dezactiveze această nouă limită implicită și petrece mai mult de 100 de minute pe TikTok pe zi, i se va solicita să își stabilească o limită zilnică de timp petrecut în fața ecranului.

„În prima noastră lună de testare, această abordare a crescut utilizarea instrumentelor noastre de gestionare a timpului petrecut în fața ecranului cu 234%”, a scris Keenan.

Keenan a anunțat, de asemenea, unele actualizări ale funcției Family Pairing a aplicației, care permite unui părinte sau unei persoane care se ocupă de copii să își lege contul TikTok de cel al adolescentului lor și să stabilească controale. Părinții vor putea să filtreze videoclipurile cu cuvinte sau hashtag-uri pe care nu doresc să apară în feed-ul adolescentului lor, să stabilească o limită zilnică personalizată de timp de ecran pentru adolescentul lor și să stabilească un program personalizat pentru a dezactiva notificările TikTok trimise adolescentului lor.

Alte platforme, inclusiv Instagram și Snapchat, au implementat în mod similar controale parentale suplimentare și funcții care încurajează adolescenții să ia o pauză și să stabilească limite.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: