Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul făcut de Raed Arafat: „Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia”

Anunțul făcut de Raed Arafat: „Certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia”

Anunțul făcut de Raed Arafat „Certificatul verde nu va mai fi valabil

Odată cu răspândirea noii tulpini, Omicron, specialiștii se gândesc la o soluție optimă pentru a putea ține pandemia sub control. Raed Arafat a explicat că multe țări din Europa au ajuns la concluzia că va fi necesară doza booster, așa că certificatul valabil nu va mai fi valabil doar cu două doze de vaccin.

Anunțul făcut de Raed Arafat

În urma studiilor științifice s-a constat că cele două doze de vaccin nu asigură o imunitate suficient de crescută în fața noii tulpini, motiv pentru care va fi nevoie și de doza booster. Astfel, certificatul verde va fi valabil doar după ce se va efectua și doza booster. Momentan, în România, nu s-a discutat despre acest subiect, însă autoritățile europene au început consultările în această direcție.

”Eu ce am vorbit se referea la nivel european și sunt mai multe țări care au luat o astfel de decizie în Austria, Israel și alte țări, dar ideea este că la un moment dat să se ia o decizie ca certificatul verde să expire. Acest certificat este posibil să fie prelungit numai dacă ai a treia doză. Sunt țări care au anunțat că au luat aceste măsuri și nu mai poți intra fără a treia doza. Pe plan european sunt țări care solicită a treia doza să fie obligatorie pentru a se recunoaște certificatul verde, dar aceste decizii se pot lua unitar la nivel european, la nivelul Uniunii Europene.”, spune Raed Arafat.

Șeful DSU: „E posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”

Raed Arafat a precizat că numai dacă studiile arată că cele două doze nu asigură suficientă imunitate se va lua în calcul „expirarea” certificatului verde. „Această decizie se ia pe bază științifică și avem studii clare care arată că oamenii cu doar 2 doze și pentru care a trecut ceva timp de la vaccinare au protecție foarte scăzută, mai ales în fața noilor variante.

Este posibil ca în cazul în care nu ai booster-ul să se considere că cele două doze au expirat. Sunt studii științifice efectuate în centre universitare și există argumente științifice în acest sens.
Dacă studiile arată că rămâi fără imunitate, atunci este posibil ca și la noi să se considere că două doze nu asigură suficientă imunitate”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat îndrumă colindătorii să poartă mască

Șeful DSU insistă asupra importanței purtării măștii, mai ales atunci când se merge la colindat ori în vizită la persoane în vârstă: „La bunici dacă vrem să mergem, mai ales cei care vin din afară, poate a fi testat nu e rău. Să știm că nu avem o problemă. Dar să se înțeleagă: nu e obligativitate. E o decizie individuală.

Eu am zis foarte clar care e abordarea: masa nu se ia cu mască. Asta înseamnă că putem să ne protejăm mai mult dacă nu suntem pozitivi.

La colindat: dacă mergem la oameni în casă și intrăm din casă în casă mai mulți oameni aceste lucruri (n.r.: cu mască pe față) pot fi recomandate. Dar nu e obligatoriu. Nu putem noi obliga. Fiecare decide și nu vreau să fiu înțeles greșit”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: