Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul important pentru toți românii care stau la bloc. Decizie în Parlament privind repartitoarele de căldură

Anunțul important pentru toți românii care stau la bloc. Decizie în Parlament privind repartitoarele de căldură

Este oficial, iată anunțul important pentru toți românii care locuiesc la bloc. Parlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente până pe 31 decembrie 2022. Inițial, măsura avea ca termen finele anului în curs.

Proprietarii locuințelor racordate la sistem centralizat de alimentare cu energie termică vor fi obligați să monteze contoare individuale până pe 31 decembrie 2022, potrivit unei legi adoptată marți în plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

Anunțul important pentru toți românii care stau la bloc. Decizie în Parlament privind repartitoarele de căldură

Proiectul a întrunit 264 de voturi pentru, 25 de voturi contra și 4 abțineri. Legea merge spre promulgare la șeful statului.

Așadar, românii conectaţi la sistemele de încălzire centralizată nu vor mai fi obligaţi să îşi monteze repartitoare până la sfârşitul anului, după ce în Camera Deputaţilor a trecut amendamentul propus de USR care amână măsura cu un an.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede legea adoptată de Parlament.

Anunțul făcut de vicepreședintele Camerei Deputaților pentru români

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat amendamentul USR care amână montarea repartitoarelor până la sfârşitul anului viitor, 31 decembrie 2022. Motivul principal al amânării este faptul că persoanele care nu îşi vor monta repartitoare până la data de 1 ianuarie ar trebui să plătească amenzi între 500 şi 1000 de lei.

„Victorie pentru românii conectaţi la sistemele de încălzire centralizată! Aceştia nu vor mai fi obligaţi să îşi monteze repartitoare până la finalul anului. Tocmai a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor amendamentul susţinut de USR care amână termenul de montare a repartitoarelor cu un an. Noul termen este 31 decembrie 2022. Legea va merge în continuare la promulgare”, este anunțul făcut de Cristina Prună, vicepreşedintele Camerei Deputaților, marţi, pe Facebook.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: