Redactia.ro

Anunțul medicilor după 9 săptămâni în care Mihai Constantinescu a fost în comă. Nu mai e cale de întoarcere

Sunt mai bine de nouă săptămâni de când Mihai Constantinescu este internat în Spitalul Floreasca din București. Și-n ciuda faptului că toți au sperat la un sfârșit fericit în cazul artistului, medicii au făcut tristul anunț, în urmă cu doar câteva ore.

Anunțul medicilor după 9 săptămâni în care Mihai Constatinescu a stat în comă

Potrivit specialiștilor, timpul s-a scurs în defavoarea artistului. Atât în primele minute scurse de la incident, cât și tot acest timp în care a fost internat. Chipurile, în momentul de față, dacă artistul ar ieși din comă, cel mai probabil nu va mai fi ca înainte. Mai mult, el riscă să facă o hemoragie cerebrală care i-ar putea fi fatală.
“Este îngrijorător faptul că a stat în stop cardio-respirator 10 minute, ceea ce duce în mod obișnuit la leziuni ireversibile ale creierului .Această este problemă importantă. Dacă s-ar fi putut în primele 5-6 minute situația era mult mai bună deoarece leziunile cerebrale nu erau ireversibile”, a declarat medicul cardiolog Ștefan Drăgulescu, conform a1.ro.

Șanse de 1 % să ducă o viață normală

Specialiștii sunt rezervați în legătură cu șansele artistului să treacă peste această cumpănă. Ei spun că dacă artistul ar ieși într-adevăr din comă, ar avea șanse într-un procent de doar 1% să ducă o viață normală.

A apărut într-o emisiune televizată înainte să facă stop cardio-respirator

În urmă cu câteva zile, televiziunea română a făcut publice câteva cadre cu celebrul artist și soția. Cei doi au fost invitați într-o emisiune televizată cu doar câteva zile înainte să facă stop cardio-respirator. În filmare, artistul e vizibil obosit, semn că organismul lui era slăbit încă de pe atunci. El a urcat pe scenă alături de soția lui, Simona Secrier, și au interpretat o piesă.

Amintim că Mihai Constantinescu a fost găsit de soția lui în seara de 13 mai în stop cardio-respirator. Din păcate, serviciu de urgență a ajuns de-abia după 10 minute de la apel. În cursul acelei nopți, artistul a mai suferit două stopuri.