Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul Ministerului Sănătății! Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România

Anunțul Ministerului Sănătății! Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România

Anunțul Ministerului Sănătății! Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România

Minsterul Sănătății a făcut un anuț de ultimă oră. Autoritățile spun că până la acest moment, în țara noastră nu a fost confirmată prezența noii tulpini de Covid-19. 

Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România

După ce în presă s-a distribuit informația cum că în România s-a descoperit primul infectat cu noua tulpină de coronavirus, specialiștii din Ministerul Sănătății au făcut un anunț de ultimă oră în care au declarat că noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România.

Pe teritoriul României, nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie. O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR, potrivit unui comunicat l Ministerului Sănătății.

Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România! Chiar dacă în acest moment există o suspiciune că noua tulpină a virusului ar fi prezentă la un pacient care s-a întors recent în România, purtătorul de cuvânt de la Institutul „Matei Balș” spune că urmează să fie făcute teste specifice pentru a se determina dacă, într-adevăr, este vorba de noua variantă a SARS-Cov-2.

Există suspiciunea că în România a ajuns noua tulpină de Covid-19

Noua tulpină a coronavirusului care a apărut în Marea Britanie ar fi ajuns și în România. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat pentru Digi24 că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în țară. Acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

Noua tulpină de Covid încă nu a fost confirmată în România! Purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specifice.

„Într-adevăr, în laboratorul de genetică al institutului, două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele pe care le știam pănă acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. 100% nu avem această certitudine”, a declarat pentru Digi24 Cătălin Apostolescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: