Redactia.ro
Home » Știri » Anunțul ministrului Mediului. Cine sunt românii care pot primi 500 de euro pe an, timp de 2 decenii 

Anunțul ministrului Mediului. Cine sunt românii care pot primi 500 de euro pe an, timp de 2 decenii 

Cine este femeia care s-a trezit cu 86 de milioane de dolari în cont. Cum a rămas fără nimic

Vești bune pentru români! Un segment semnificativ al populației ar putea fi eligibil să primească aproximativ 500 de euro pe an, pe parcursul a 20 de ani, cu condiția să respecte anumite cerințe stabilite de către guvern. Mircea Fechet, ministrul Mediului, a menționat în cadrul ultimei ședințe guvernamentale problema pășunilor, care anterior beneficiau de posibilitatea să fie transformate în păduri, dar care au pierdut această oportunitate brusc. Iată toate detaliile!

Anunțul ministrului Mediului. Cine sunt românii care pot primi 500 de euro pe an, timp de 2 decenii

Recent, Mircea Fechet a adus în discuție problema pășunilor care nu mai pot fi transformate în păduri, conform unei decizii adoptate de un grup de parlamentari.

Ministrul este de părere că această decizie era justificată doar în cazul unor pășuni cu valoare ecologică înaltă, care ar fi fost nepotrivat să fie transformate în păduri. Cu toate acestea, Mircea Fechet susține că nu poate fi de acord cu această hotărâre în cazul pășunilor care nu mai sunt folosite de animale și care au suferit degradări în timp. El consideră că pe astfel de terenuri ar trebui să fie posibilă plantarea de arbori.

„Cu asta pot fi de acord însă în acelaşi timp sunt foarte multe păşuni care astăzi nici animalele nu mai pasc, nici nu mai coseşte nimeni de acolo nimic, sunt degradate şi se împăduresc oricum natural şi pentru acele suprafeţe n-avem niciun motiv să nu le împădurim”, a spus ministrul.

În acest context, el a explicat că există finanțare disponibilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a acoperi toate costurile asociate procesului de împădurire.

Ce sumă de bani urmează să primească beneficiarii

Mircea Fechet a dezvăluit că pentru a planta un hectar de pădure de stejar, inclusiv toate lucrările forestiere necesare pe parcursul a aproximativ șase ani, se ajunge la un cost total de 20.000 de euro pentru fiecare hectar. Ca urmare, beneficiarul ar primi anual o sumă de 456 de euro de la Ministerul Mediului, pe o perioadă de 20 de ani, denumită „primă de sechestrare a carbonului”.

„Cu alte cuvinte extindem suprafaţa împădurită a României şi încercăm să compensăm acest lucru, pentru că altfel oamenii fie le-ar lăsa păşuni şi primesc acolo o subvenţie fie le-ar lăsa nelucrate. (..) Am discutat şi cu primul-ministru şi vom găsi soluţia juridică să o facem prin ordonanţă de urgenţă iar sume deocamdată avem pentru că la capitolul împăduriri avem peste un miliard de euro bani din grant, nu din împrumuturi, sunt banii pe care îi primim de la Uniunea Europeană şi nu trebuie să mai dăm nici un euro înapoi şi care aşteaptă să fie cheltuiţi la biodiversitate”, a explicat ministrul Mediului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: