Redactia.ro
Home » Știri » Aparatul periculos pentru sănătate pe care îl folosim zilnic. Germenii pot provoca infecții urinare și pneumonie

Aparatul periculos pentru sănătate pe care îl folosim zilnic. Germenii pot provoca infecții urinare și pneumonie

Aparatul periculos pentru sănătate pe care îl folosim de zilnic. Germenii pot provoca infecții urinare și pneumonie

Un aparat folosit zilnic de mulți români poate fi periculos pentru sănătate. Germenii de pe el pot provoca infecții urinare și pneumonie. Iată detalii.

Aparatul periculos pentru sănătate pe care îl folosim zilnic. Germenii pot provoca infecții urinare și pneumonie

Mulți români iubesc cafeaua și o prepară zilnic la ei acasă. Totodată, ei sunt atrași de ideea unei cafetiere în camera de hotel sau de pensiune atunci când pleacă în vacanță. Legat de acest aparat pentru preparat și turnat cafeaua, cafetiera, specialiștii atrag atenția.

Unii experții trag un semnal de alarmă și explică de ce nu ar trebui să consumăm cafea de la aceste aparate atunci când dăm peste ele în camera unde sunt cazați. Specialiștii de la Universitatea din Valencia au luat mostre din nouă aparate de cafea, pe care turiștii le-au folosit timp de un an în camerele de hotel.

„Rezultatele au evidențiat prezența unor comunități variate de bacterii în toate mașinile studiate”, au arătat autorii studiului citat de revista Travel & Leisure, potrivit Antena 3 CNN.

Cercetătorii au identificat de la 35 la 67 de bacterii, inclusiv anumiți germeni care pot provoca infecții urinare și pneumonie, arată aceeași sursă menționată mai sus.

Nici cafeaua primită de la recepția hotelului nu este o opțiune, pentru că igienizarea acestor aparate este neglijată, de obicei, atât în hoteluri, cât și la birou sau chiar acasă.

„În studiile de trasabilitate a răspândirii virusului, am aflat că mânerul cănii cu cafea de la bufet, oferită în pauză, la diferite evenimente, este unul dintre primele articole contaminate”, a spus dr. Charles Gerba, Ph.D., profesor de microbiologie și științele mediului la University of Arizona, pentru revista Smarter Travel, potrivit bestlifeonline.com.

Așadar, trebuie să fiți cu mai mare băgare de seamă când vine vorba de aceste aparate pentru cafea, atât de folosite, în general, de toată lumea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: