Redactia.ro
Home » Știri » Aplicația care are efect negativ asupra tinerilor. În ce măsură poate TikTok-ul să afecteze adolescenții

Aplicația care are efect negativ asupra tinerilor. În ce măsură poate TikTok-ul să afecteze adolescenții

Cum să faci bani pe TikTok în 2024? Cum să-ți monetizezi contul și câți bani poți câștiga

TikTok anunța o etapă majoră, în toamna anului trecut, care a coincis cu cea de-a cincea aniversare. Pe atunci aduna 1 miliard de utilizatori, la nivel mondial. Bineînțeles, mulți dintre ei tineri, apelau la aplicație în fiecare lună. Era o modalitate de a vizualiza, crea și partaja videoclipuri de dimensiuni mici.

„TikTok este o aplicație folosită de mulți adolescenți care prezintă videoclipuri scurte pe o gamă largă de subiecte”, a explicat autorul unui studiu care vizează efectele aplicației asupra tineretului, Bradley Kerr. El este cercetător în departamentul de pediatrie de la Universitatea din Wisconsin-Madison School of Medicine and Public Health.

Deși la început videoclipurile aveau o durată limitată de 15 secunde, acum acestea pot dura până la 10 minute. De altfel, TikTok s-a diferențiat rapid de alte rețele de social media populare, cum ar fi Instagram.

În ciuda creșterii fulgerătoare a popularității, nu s-au făcut prea multe cercetări despre modul în care aplicația este legată de rezultatele sănătății mintale ale adolescenților, menționează Bradley Kerr.

În acest senst, el și colegii săi au decis să solicite părerile a 31 de adolescenți. Toți aveau vârste cuprinse între 13 și 18 ani (vârsta medie de 16). Împărțiți în mod egal între băieți și fete, aproape toți (29) au spus că au cel puțin un cont de social media. Echipa de studiu a remarcat că mai mult de 60% dintre adolescenții americani spun că folosesc în mod regulat TikTok.

Cum pot fi afectați tinerii de TikTok

În urma unei serii de sesiuni de focus grup bazate pe Zoom, anchetatorii au identificat o serie de teme recurente. În același timp, unii copii s-au simțit inconfortabil cu natura de dependență a aplicației.

„Când [folosesc TikTok], mă uit ore întregi fără să-mi dau seama”, a explicat unul dintre adolescenți.

În plus, unii respondenți au sugerat că anumite clipuri ale aplicației, unde sunt prezentate corpuri perfecte și vieți aparent perfecte, pot submina stima de sine.

„Văzând casa cu adevărat drăguță a cuiva, câinele cu adevărat drăguț sau familia fericită, există atât de mult conținut pe care îl poți compara constant cu viața ta”, a spus un adolescent.

„Cred că este rău pentru că nu te simți încrezător în corpul tău și în alte aspecte”, a spus altul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: