Marina Voica, una dintre cele mai apreciate și iubite cântărețe din România, a avut o viață plină de succes pe scenă, dar și de încercări dure în viața personală. Destinul său a fost marcat de pierderea timpurie a soțului și de dificultățile pe care regimul comunist i le-a impus. Deși a fost un simbol al muzicii românești timp de decenii, viața ei nu a fost lipsită de suferințe și obstacole.
Și-a pierdut soțul la 43 de ani
Marina Voica și-a trăit una dintre cele mai mari drame personale la vârsta de 43 de ani, când și-a pierdut soțul, medicul Viorel Teodorescu. Aceasta pierdere a venit într-un moment în care părea că viața lor lua o turnură pozitivă. Cei doi hotărâseră să părăsească România pentru a se muta în Germania, în speranța unui viitor mai bun. Însă, doar un an după relocare, Viorel a fost diagnosticat cu cancer și s-a stins din viață la doar 41 de ani. Moartea soțului său a lăsat-o pe Marina devastată și singură într-o țară străină.
Într-un interviu emoționant, Marina Voica a vorbit despre cât de mult l-a iubit pe Viorel, chiar dacă, după cum a mărturisit ea, el a iubit-o pe ea mai mult decât invers. ,,Viorel m-a iubit mai mult decât l-am iubit eu pe el. Poate că ar fi fost altfel dacă nu îmi arăta că este la picioarele mele. Era un bărbat puternic, nu era un om slab, dar mi-a arătat prea mult, prea mult că mă iubește. Bărbatul când iubește, iubește mai tare decât iubește femeia, aceasta este firea bărbatului.
După ce a murit, visam că eu, de fapt, îl iubesc pe Viorel, iar el nu mă mai iubește. Eu cred că aș muri pe loc, dacă aș vedea că el nu mă mai iubește. Și îmi dădeam seama că el era combinat cu altcineva și eu am lipsit foarte mult, nu știu de ce, ani de zile, și îl sunam și i-am spus, stai un pic, dar tu îmi răspunzi, tu o să mă primești, nu? Și vedeam după voce că s-a dus totul. Mă trezeam toată în lacrimi, mă gândeam, Doamne, mai bine să mor mai degrabă decât să mă lase. Nu suportam”, a declarat Marina Voica într-un interviu, conform newsweek.ro.
După pierderea soțului său, Marina Voica a decis să se întoarcă în România, sperând să își găsească un nou echilibru în țara natală
Însă, odată revenită acasă, artista a fost întâmpinată de noi dificultăți. Regimul comunist, cunoscut pentru controlul strict asupra artiștilor și pentru pedepsirea celor care părăseau țara, i-a interzis Marinei Voica să mai apară la radio și televiziune pentru o perioadă lungă de timp. Această interdicție a fost o lovitură grea pentru cariera sa, întrucât aparițiile publice erau esențiale pentru menținerea notorietății unui artist în acea vreme.
Cu toate acestea, Marina Voica nu s-a lăsat învinsă. Deși a fost exclusă din mediul media oficial, ea a continuat să cânte în diverse localuri și să susțină spectacole live, menținând astfel legătura cu publicul său. Determinarea și pasiunea ei pentru muzică au fost mai puternice decât obstacolele impuse de regimul comunist.
În ciuda provocărilor, Marina Voica a reușit să își construiască o carieră de succes care s-a întins pe mai bine de cinci decenii. Născută în 1936, Marina și-a dedicat viața muzicii și a devenit una dintre cele mai iubite voci ale României. Apogeul carierei sale a fost atins în anii ’70, când popularitatea sa a depășit granițele țării.
În 1974, Marina Voica a obținut o recunoaștere internațională rară pentru un artist român la acea vreme, fiind prezentată în prestigioasa revistă americană Billboard. Tot atunci, ea a primit distincția „Diploma Star of the Year – Music Week”, o realizare impresionantă care i-a consolidat statutul de artist de talie internațională.
Chiar și după ce a fost interzisă de regimul comunist, Marina Voica a continuat să fie o prezență de neuitat pe scena muzicală românească. Vocea sa distinctivă și carisma i-au câștigat inimile a milioane de români, iar ea a reușit să rămână relevantă și apreciată de generații întregi de fani.