Redactia.ro
Home » Știri » Așa poți prelungi viața mașinii de spălat. Trucurile pe care trebuie să le știe oricine

Așa poți prelungi viața mașinii de spălat. Trucurile pe care trebuie să le știe oricine

masina de spalat rufe

Este dificil să ne închipuim un apartament modern fără o mașină de spălat. Punem hainele în cuvă, apăsăm butonul și după un timp le scoatem curate și uscate! Dar pentru ca mașina de spălat să funcționeze în mod optim pe termen lung, este necesar să-i acordăm o îngrijire adecvată. Iată cum poți curăța mașina de spălat pentru ca această să poată fi folosită pentru un timp îndelungat!

Curățarea mașinii de spălat este importantă pentru a menține aparatul în condiții optime de funcționare și pentru a prelungi durata sa de viață.

Iată câteva sfaturi pentru a curăța mașina de spălat

  1. Curățați cuva și tamburul: Îndepărtați toate hainele din mașină și verificați cuva și tamburul pentru orice urme de murdărie sau resturi de detergent. Dacă găsiți ceva, curățați cu o soluție de apă și oțet, apoi clătiți bine.
  2. Curățați filtrele: Majoritatea mașinilor de spălat au filtre care trebuie curățate periodic. Verificați manualul de utilizare pentru a găsi locația filtrului. Scoateți filtrul și curățați-l cu apă caldă și săpun sau o soluție de apă și oțet.
  3. Curățați ușa: Ușa poate acumula murdărie și mucegai. Curățați-o cu o cârpă umedă și un detergent delicat.
  4. Curățați exteriorul: În funcție de tipul de material din care este fabricată mașina de spălat, curățați exteriorul cu o cârpă umedă și un detergent delicat sau un produs special de curățare.
  5. Rulați un ciclu de curățare: Majoritatea mașinilor de spălat au un ciclu de curățare dedicat. Rulați acest ciclu utilizând un detergent special de curățare pentru a elimina orice resturi de murdărie și detergent.

În general, este recomandat să curățați mașina de spălat o dată la câteva luni sau atunci când observați că performanța sa scade.

Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a prelungi viața mașinii tale de spălat

  1. Folosește detergenți adecvați: asigură-te că folosești detergentul potrivit pentru tipul de încărcătură și că nu folosești prea mult. Folosirea prea mult detergent poate duce la acumularea de resturi în interiorul mașinii și poate deteriora componentele sale.
  2. Curăță regulat mașina de spălat: îndepărtează reziduurile și depunerile de detergent și calcar curățând cu regularitate tamburul, furtunul de evacuare și filtrele de praf și de murdărie. Acest lucru poate preveni blocarea sau stricarea acestora în timp.
  3. Nu supraîncărca mașina de spălat: folosirea unei încărcături prea mari poate pune presiune asupra componentelor interne ale mașinii de spălat și poate duce la uzură și deteriorare prematură.
  4. Respectă instrucțiunile de utilizare: urmărește instrucțiunile de utilizare și întreținere a mașinii tale de spălat. Acest lucru poate preveni problemele și poate ajuta la menținerea performanțelor bune ale mașinii.
  5. Verifică regulat furtunul de alimentare cu apă: verifică furtunul de alimentare cu apă pentru eventuale fisuri sau deteriorări și înlocuiește-l dacă este necesar. Acest lucru poate preveni scurgerile și pagubele cauzate de apă.
  6. Lasă ușa mașinii de spălat deschisă după utilizare: după ce ai terminat de spălat, lasă ușa mașinii de spălat deschisă pentru a permite circulația aerului și pentru a preveni formarea de mirosuri neplăcute și dezvoltarea mucegaiului.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: