Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Aşa te fură, mai nou, hackerii pe WhatsApp! Un sucevean s-a trezit cu un credit de 40.000 lei, pe care nu-l contractase

Aşa te fură, mai nou, hackerii pe WhatsApp! Un sucevean s-a trezit cu un credit de 40.000 lei, pe care nu-l contractase

Schimbarea momentului pe WhatsApp. Toți utilizatorii trebuie să știe 

Ce necaz pe capul unui bărbat din Suceava. Omul s-a trezit cu datorii de 40.000 de lei după ce a căzut victimă unei escrocherii online pe bază de investiții.

A făcut greşeala de a răspunde unui mesaj pe WhatsApp.

Mai întâi de plătesc, apoi de jupuie

Cei care dau like şi share unor postări sunt răsplătiţi cu sume modice. Este, de fapt, o metodă de a câştiga încrederea. Ulterior, victimele sunt ademenite pe grupuri de investiţii, unde li se fură datele personale şi toţi banii din conturi.

Schema este simplă, hakerii fac o ofertă pe care cu greu o poţi refuza.

„Dai likeul respectiv, share-ul respectiv, faci o poză la munca ta, o trimiţi înapoi şi eşti plătit pe bune pentru că ţi-ai oferit date, ţi-ai oferit contul bancar”, a spus un expert în securitate cibernetică.

Eşti plătit pe bune doar o singură dată, 20-30 de lei, cât să-ţi câştige încrederea. Apoi escrocheria intră într-o nouă etapă, în care eşti îndemnat să investeşti diferite sume pentru ca în viitorul apropiat să încasezi mai mult cu fiecare vizionare. Iar hackerii fac orice ca să te convingă.

Le-a dat datele cardului

Înscrierea în aceste grupuri este însă condiţionată de oferirea de date bancare.

Iar din momentul în care atacatorii au primit banii sau au pus mâna pe datele personale sensibile întrerup legătura cu victima. Mii de mesaje cu astfel de oferte sunt trimise zilnic atât de pe numere naţionale, cât şi internaţionale.

În perioada sărbătorilor numărul escrocheriilor cibernetice creşte şi cu 30 de procente. Poliţia avertizează să nu dezvăluim online nici codul numeric personal, nici numărul cardului sau contului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: