Redactia.ro
Home » Știri » Atac armat în Chicago de Ziua Independenței: 6 morţi şi 24 de persoane rănite. Cine e atacatorul

Atac armat în Chicago de Ziua Independenței: 6 morţi şi 24 de persoane rănite. Cine e atacatorul

GALERIE FOTO (3)

Clipe desprinse parcă din filmele de groză la Chicago, unde cel puțin șase persoane au fost ucise, iar alte 24 au fost rănite. Atacul armat a avut loc în timpul unei parade organizate de Ziua Națională a Statelor Unite, în zona Highland Park, la periferia nordică a oraşului Chicago. Poliţia a intervenit de urgenţă.

Atac armat în Chicago de Ziua Independenței: 6 morţi şi 24 de persoane rănite. Cine e atacatorul

Un bărbat alb, în vârstă de aproxmativ 20 de ani, suspectat de faptul că a deschis focul, către ora locală 10.15 (18.15, ora României) asupra mulţimii adunate la festivităţile din zona Highland Park, la periferia nordică a oraşului Chicago.

Martorii spun că un individ a tras 20-25 de focuri de armă în timpul paradei organizate de Ziua Independenţei Statelor Unite.

La un moment dat, la fața locului o pușcă a fost găsită. Un sergent de poliţie, citat de CNN, a declarat că suspectul ”trăgea de pe un acoperiş”.

„În timp ce noi suntem adunaţi să ne sărbătorim libertatea, trebuie să plângem pierderea tragică de vieţi şi să ne depăşim teroarea”, a deplâns primarul oraşului, Nancy Rotering, într-o conferinţă de presă. „La ora actuală ştim că cel puţin şase persoane au fost ucise” şi ”că 24 au fost transportate la spital”, a declarat ea, îndemnându-şi concetăţenii ”să rămână în stare de alertă, dar calmi”.

Defilarea a fost întreruptă imediat, iar festivităţile au fost anulate în mai multe oraşe vecine.

Presupusul atacatoru a fost reținut

Suspectul, un tânăr de 22 de ani, a fost reținut. Potrivit Chicago Sun-Times, care citeză o sursă din rândul poliţiei, presupusul autor al atacului a fost reţinut fără incidente”, în timp ce sute de poliţişti îl căutau luni seara pe acest tânăr înarmat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: