Redactia.ro
Home » Știri » Atac cu arme semiautomate în Texas. Cinci persoane au fost împușcate

Atac cu arme semiautomate în Texas. Cinci persoane au fost împușcate

31 de cadavre au fost găsite în casa unui bărbat.

Un atac armat a avut loc joi în San Antonio, Texas, ducând la moartea unei persoane și rănirea gravă a altor patru, conform relatărilor de la Ksat și ABC News. Incidentul a avut loc într-un cartier rezidențial, iar atacul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Javier Salazar, șeriful comitatului Bexar, a dezvăluit că doi suspecți neidentificați au tras 20-25 de focuri cu arme semiautomate către o casă. „Este un miracol că nu avem cinci cadavre în acest moment”, a declarat el, conform News.ro.

Cinci persoane au fost împușcate în Texas

Inițial, biroul șerifului a raportat cinci victime – doi adulți și trei copii sub 10 ani – care au fost grav răniți. Ulterior, un medic legist a confirmat că una dintre victime a decedat din cauza rănilor, fără a preciza dacă este vorba despre un adult sau un copil.

Potrivit șerifului, atacul a fost unul țintit, deoarece suspecții își cunoșteau victima, conform modului de operare. Autoritățile desfășoară în prezent o anchetă pentru a identifica și prinde făptașii.

Incidentul este unul dintre multele cazuri de violență armată care au loc în SUA, în special în state precum Texas, unde legile privind armele sunt relativ laxe.

Comunitatea locală a rămas șocată de incident, iar organizațiile care luptă împotriva violenței armate îndeamnă la acțiuni mai stricte în ceea ce privește reglementarea armelor.

Atacul de la San Antonio este o reamintire sumbră a problemelor legate de violența armată în SUA și a necesității unei legislații mai stricte pentru a preveni astfel de incidente tragice în viitor.

Victimele se află în stare critică, a declarat Javier Salazar, șeriful comitatului Bexar, în cadrul unei conferințe de presă, conform ABC News.

Autoritățile cred că a fost un atac intenționat

În jurul orei 19:40 (ora locală), ofițerii au răspuns la un apel privind un schimb de focuri pe strada Windsor Hollow Dr. din San Antonio. La sosirea la reședință, poliția a găsit cinci victime care sufereau de răni provocate de împușcături, cea mai tânără dintre acestea având doar 4 ani. Toate au fost transportate la San Antonio Military Medical Center în stare critică. Alte detalii despre starea lor nu sunt încă disponibile.

Conform anchetei inițiale, doi suspecți au oprit cu un vehicul la reședință, s-au apropiat de casă și au tras între 20 și 25 de focuri cu arme semiautomate. Ei au fugit imediat după atac. Autoritățile consideră că împușcăturile au fost țintite și că suspecții și victimele se cunoșteau.

La fața locului, nu au fost găsite arme folosite de suspecți, iar autoritățile nu consideră că există o amenințare iminentă la adresa publicului în general. O investigație este în curs pentru a identifica suspecții și a stabili motivul din spatele atacului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: