Redactia.ro
Home » Știri » Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel. Un șofer a intrat cu mașina în poarta Cancelariei

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel. Un șofer a intrat cu mașina în poarta Cancelariei

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel. Un șofer a intrat cu viteză în poarta metalică a Cancelariei Germaniei. Din primele informații, mașina era inscripționată cu mai multe mesaje.

Din primele informații despre atacul de la Berlin, un bărbat a intrat cu o maşină pe care erau inscripţionate mai multe mesaje în grilajul porţii Cancelariei Germane din centrul Berlinului.

Atac la Berlin, la sediul cancelarului Angela Merkel

Zeci de poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului. Maşina care a intrat în poarta Cancelariei Germaniei cu care a fost comis atacul din centrul Berlinului avea scrie cu vopsea albă pe caroserie mai multe mesaje anti-globalizare.

Potrivit imaginilor apărute pe rețelele de socializare,  pe parte dreaptă a mașinii scrie ”Opriţi politica globalizării”, pe cealaltă parte era scris mesajul ”Voi sunteți afurisiţi de criminali de copii şi bătrâni”.

Polițiștii nemți au anunțat că bărbatul care a intrat cu maşina în grilajul porţii Cancelariei de la Berlin, a fost arestat.

Potrivit presei germane și a informațiilor de pe Twitter, aceeași mașină a fost folosit în anul 2014, într-o încercare asemănătoare de pătrundere în perimetrul de securitate al Cancelariei Germane. La acel moment, gestul a fost comis în semn de protest faţă de lipsa unor măsuri privind modificările climatice, scrie News.ro .

Angela Merkel, la sediul Cancelariei Germane

Cancelarul german Angeka Merkel are în programul zilei de miercuri o videoconferinţă împreună cu preşedinţii-miniştri ai landurilor, care are ca subiect o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” care e în vigoare pe teritoriul Germaniei, precum și alte măsuri anti-Covid 19.

Atac sângeros la Berlin, înainte de Crăciun

Tot cam în aceeași perioadă și tot la Berlin, în urmă cu patru ani, a avut loc un atac sângeros îngrozitor, comis de un solicitant de azil tunisian a cărui cerere a fost respinsă. Acesta a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun. Acel atac din Berlin s-a soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi.

Mai exact, cel mai recent atac sângeros de la Berlin a avut loc pe data de 19 decembrie 2016. La puțin după ora 20, ora locală, un camion negru a intrat în mulțiunea adunată cu ocazia Târgului de Crăciun. Atunci 12 persoane au murit și alte 40 au fost rănite. În camionul care a secerat moarte se aflau două persoane, iar pasagerul a murit. Persoana suspectată că ar fi șoferul a fost arestată de polițiști. Acesta este cel mai sângeros atac din Germania, după atentatul terorist care a avut loc de Oktoberfest, în 1980.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: