Redactia.ro
Home » Știri » Atentat la sănătatea românilor, pe litoral. Tone de carne expirată de trei ani urmau să ajungă pe mesele clienților

Atentat la sănătatea românilor, pe litoral. Tone de carne expirată de trei ani urmau să ajungă pe mesele clienților

Tone de carne expirată de 3 ani, care urma să fie servită clienților pe litoral, au fost descoperite de inspectorii ANPC.

Numeroase nereguli găsite de autorități în Costinești, după controalele de amploare făcute cu mascații, în cel mai aglomerat weekend din acest sezon de pe litoral.

Preparate din carne expirată, pe mesele turiștilor la Costinești

Mai mult, 100 de minori au fost găsiți la muncă în stațiunea Costinești. Aceștia au fost audiați și au spus că munceau până la 12 ore pe zi.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, spune că întregul control a durat aproape 12 ore. Totul ar fi pornit de la informații ale unor foști angajați. Respectivul agent economic cumpăra cantități impresionante de materie primă, carne, condimente, care se aflau foarte aproape de data de expirare. Din câte se pare, patronul punea angajații să se baricadeze și să încuie toate ușile, pentru a nu permite autorităților să intre și să verifice frigiderele.

Au fost percheziționate și controlate 5 locații din stațiunea Tineretului, printre care și cea mai mare și cunoscută discotecă de pe litoral.

Intervenție cu mascați pe litoral

„Au fost vizate mai multe locații ale unui singur operator economic. Aveam informații venite din interior, am găsit carne expirată de 2-3 ani, am găsit condimente expirate, de asemenea, de 3-4 ani. Am găsit o gestiune a acestui flux tehnologic, ceva ce nu mi-a fost dat să-mi închipui că poate exista. Două dintre locații aveau deja decizie de închidere emisă pe baza unor alte abateri din săptămânile trecute”, a declarat, la Antena 3, șeful ANPC.

La una dintre locații, proprietarii nu au vrut să deschidă uşile locaţiei pentru control, așa că oamenii legii au tăiat lanţurile cu un cleşte şi au intrat cu mandat de percheziţie. Pentru că situația putea escalada, au fost chemaţi în ajutor luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Constanţa, dar şi trupele Antitero.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: