Redactia.ro
Home » Știri » Atenție când vă faceți cumpărăturile! Majoritatea românilor comit o mare greșeală în magazine

Atenție când vă faceți cumpărăturile! Majoritatea românilor comit o mare greșeală în magazine

Guvernul a comunicat că din data de 1 noiembrie restricțiile și măsurile de protecție menite să prevină răspândirea noului virus vor deveni mai drastice, iar românii de pretutindeni au început să simtă din nou teama unei noi perioade de izolare la domiciliu obligatorie. Magazinele sunt mai pline ca niciodată, rafturile cu produse se golesc cât ai clipii, însă cei mai mulți pierd din vedere un aspect foarte important. Iată ce greșeală comit românii atunci când își fac cumpărăturile din hypermarketuri.

Pandemia ne-a afectat viața în multe feluri, iar noțiunea de „normalitate” nu a mai fost niciodată aceeași după izbucnirea acestei situații. Desfășurarea activităților de zi cu zi s-a lovit cel mai adesea de diferite măsuri de prevenție și restricții impuse de Guvern, toate menite să protejeze populația împotriva Coronavirusului.

Greșeala pe care cei mai mulți români o fac la cumpărături

Chiar dacă multe dintre acestea s-au dovedit a fi eficiente, cei mai mulți dintre noi simt teamă și frustrare. Numărul mare de infectări zilnice, precum și rata mică de vaccinare a României, ne-a făcut să intrăm într-o stare de alarmare permanentă, care se reflectă și în obiceiurile noastre de zi cu zi.

Umbrele sistemului comunist căzut în decembrie 1989 încă sunt resimțite în mentalitatea celor mai mulți dintre noi. Perioada în care rafturile magazinelor erau goale, iar produsele erau limitate pentru fiecare persoană, au născut în români o teamă care este întâlnită și astăzi. Așa a luat naștere obiceiul de-ați face provizii cât mai multe, fie că ai nevoie de ele, fie că nu, iar centrele comerciale au fost nevoite mereu să țină pasul.

Acest obicei s-a văzut în special în primele luni ale pandemiei, imediat după instaurarea carantinei naționale. Cu toate că distribuitorii de alimente din țară și chiar Guvernul i-au asigurat pe români că magazinele vor funcționa în continuare normal, iar resursele sunt suficiente, acest lucru nu a oprit populația din cumpăratul excesiv. S-au format cozi imense, multe alimente nu mai erau disponibile din cauza celor care cumpărau prea mult, iar situația pare că se repetă acum.

De data aceasta, motivul este reprezentat de impunerea certificatului verde pentru tot mai multe activități. Nu au fost vizate magazinele de alimente, unde este obligatorie doar purtarea măștii și distanțarea socială, reprezentanții companiilor au transmis public clarificări în acest sens, dar fără efect. Românii nevaccinați se tem că nu vor mai avea acces în magazine și hypermarketuri, așa că s-au pus din nou pe cumpărat!

 „Bună! Te asigurăm că respectăm legislația, iar conform HG 1090/2021 cu modificările ulterioare în vigoare, accesul în magazinele noastre nu este condiționat de prezentarea unui document. Mulțumim”, a transmis Lidl pe contul oficial de Facebook.

Atenție! Nu mai faceți acest lucru

Acest obicei dăunător al românilor este cel mai adesea însoțit de un altul, pe care comercianții din toată țara îl consideră o mare greșeală a cumpărătorilor.

Mai exact, cei mai mulți consumă diferite alimente sau băuturi în incinta centrelor comerciale, iar apoi păstrează ambalajul și plătesc la casă. Reprezentanții magazinelor au criticat nu doar o dată această greșeală, dar nimeni nu pare să țină cont de recomandările lor.

 „În comerț, regula generală este: ‘Bunurile rămân în proprietatea comerciantului până la achitarea lor’. Strict vorbind, acest lucru înseamnă că consumul de alimente în supermarket nu respectă cerințele legale.”, au spus reprezentanții Kaufland pentru echo24.de.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: