Redactia.ro
Home » Știri » Atenție mare! Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. E noua metodă folosită de hoți

Atenție mare! Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. E noua metodă folosită de hoți

Atenție mare! Românii primesc la ușă cu colete suspecte de la curieri, noua metodă folosită de hoți

Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri, iar polițiștii atrag atenția că este noua metodă folosită de hoți. Iată la ce să fiți cu mare băgare de seamă.

Românii se trezesc la ușă cu colete suspecte de la curieri. E noua metodă folosită de hoți

Românii care au fost țepuiți de bani prin metoda „Coletul” au depus plângeri la Poliție. Ei susțin că au primit acasă colete pe care nu le-au comandat personal, însă pe care le-au plătit pentru că au crezut că au fost comandate de alți membri ai familiei. Au fost trași în piept și lăsați fără bani, astfel.

„Am crezut că l-a comandat băiatul nostru, care nu era cu noi, așa că l-am acceptat. Am plătit 69,90 de lei. După ce am vorbit cu el și am aflat că nu a comandat nimic”, s-a plâns una dintre victimele înșelătoriei, potrivit romaniatv.net.

În colet era o pereche de căști de o calitate inferioară, care puteau fi cumpărate în schimbul a 10-15 lei dintr-un magazin cu produse foarte ieftine, potrivit sursei mai sus menționate.

În Iași, zeci de oameni au început să depună plângeri la Poliție pe numele unei firme care nici măcar nu există. Valul de plângeri a venit după Black Friday, când foarte mulți români au făcut cumpărături online, seduși de reducerile masive. Mulți dintre ei nici nu s-au uitat măcar de pe ce site-uri fac aceste achiziții, dacă sunt sau nu de încredere.

E foarte important să fim atenți atunci când facem cumpărături online, și chiar și când cineva din familia noastră le face, în special dacă persoana respectivă este minoră sau în etate.

Atenție mare! Românii primesc la ușă cu colete suspecte de la curieri, noua metodă folosită de hoți
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini