Redactia.ro
Home » Știri » Atenție români! Produsul cancerigen ce a fost retras din rafturile magazinelor. Nu îl consumați dacă l-ați cumpărat

Atenție români! Produsul cancerigen ce a fost retras din rafturile magazinelor. Nu îl consumați dacă l-ați cumpărat

GALERIE FOTO (6)

Supermarketurile din România au primit o lovitură grea în momentul în care reprezentanții ANSVSA au descoperit  un produs care ar putea provoca, printre altele, și cancer. Acesta a fost retras imediat de la raft, iar cumpărătorii sunt rugați să nu îl consume, ci să îl înapoieze sau să îl distrugă.

Alarma s-a dat începând cu data de 7 iunie, atunci când a fost emisă prima avertizare de către trei lanțuri de magazine frecventate de către români. Pe data de 8 iunie 2023, alte două lanțuri de magazine au anunțat că au retras de la raft produsul respectiv.

Produsul toxic care produce afecțiuni ale ficatului și cancer

Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre porumbul prăjit comercializat de furnizorul Mogyi România. Primele care l-au retras de pe rafturi au fost magazinele Kaufland, Cora și Carrefour, urmând ca la o zi distanță Profi și Metro să ia aceeași decizie. Acest produs conține aflatoxină, o substanță care provoacă afecțiuni ale ficatului.

Unele ciuperci produse de anumite cereale cultivate și depozitate în condiții insalubre conțin aflatoxine, substanțe toxice și cancerigene. Consumul acestor cereale poate afecta negativ ficatul și poate crește riscul de cancer. În luna mai, Asociația Ungară a Biocombustibililor a atras atenția cu privire la problemele generate de recolta de porumb din anul precedent, care a înregistrat niveluri de aflatoxină ce depășeau limitele de siguranță impuse de Uniunea Europeană.

Care este lotul ce a fost retras

Toate lanțurile de magazine care au comercializat acest produs au fost extrem de ferme în ceea ce privește consumul. Ba mai mult decât atât, au ținut să transmită un mesaj pentru toți clienții, explicând faptul că este vorba despre Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 și Lot 231221.

„PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că furnizorul Mogyi România a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor: Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli 70g Lot 231110 si Lot 231221 ca urmare a detectării aflatoxinei. Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un același tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în comunicatul făcut de reprezentanții magazinelor Profi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: