Redactia.ro
Home » Știri » Au fost eliberați soții români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital. Însă Ionuț și Sorana încă nu-și pot vedea copilul

Au fost eliberați soții români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital. Însă Ionuț și Sorana încă nu-și pot vedea copilul

Ionuț și Sorana, cei doi soți români arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital cu hemoragie intracraniană, au fost eliberați. Însă din păcate, ei nu-și pot vedea încă micuțul, a anunțat chiar ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Autoritățile daneze au decis eliberarea părinților români arestați în Danemarca, după ce au fost adunate toate probele în acest caz. Nu mai există motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate pe Ionuț și Sorana.

Au fost eliberați soții români arestați în Danemarca, după ce bebelușul lor a ajuns la spital

Nu a fost emisă încă o concluzie a polițiștilor și nici nu există un termen limită până când autoritățile daneze se vor pronunța, a transmis Ministrul Familiei.

„Noutăți despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni. Nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni”, a explicat Gabriela Firea, printr-o postare pe Facebook.

Când își pot vedea soții români bebelușul

Autoritățile din Danemarca au decis plasarea bebelușului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții români nu pot primi vreo informație. Cât despre părinți, acești își vor vedea copilul abia peste câteva luni.

„Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp. Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legătură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor”, a mai precizat Gabriela Firea.

Cazul soților români arestați în Danemarca

Sorana şi Ionuţ Rotundu sunt soții români rezidenţi în Danemarca ce au fost reţinuţi de către autorităţile daneze. S-a întâmplat la începutul lunii februarie. Atunci presa olandeză a scris că bebelușul de 5 săptămâni, care s-a născut în a doua zi de Crăciun, a fost internat la Spitalul Universitar Odense.

Acolo, medicii au fost de părere că viața i-a fost pusă în pericol, deoarece avea mai multe răni. Au suspectat că micul pacient ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”, a declarat atunci Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, pentru Digi24.

Cu toate că soții români, de 25 și 27 de ani, au negat că și-ar fi expus copilul la violență, aceștia au fost arestați.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: