Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment ANM: Ploi abundente, vijelii și grindină în mare parte din țară până la jumătatea lunii iunie

Avertisment ANM: Ploi abundente, vijelii și grindină în mare parte din țară până la jumătatea lunii iunie

Avertisment ANM: Ploi abundente, vijelii și grindină în mare parte din țară până la jumătatea lunii iunie

Avertisment ANM de ploi abundente, vijelii și grindină în mare parte din țară până la jumătatea lunii iunie! Iată detaliile!

Avertisment ANM

Prognoza meteo pentru prima jumătate a lunii iunie anunță condiții dificile în mare parte din țară, cu ploi abundente, vijelii și grindină. Meteorologii avertizează că fenomenele severe vor afecta în special regiunile din est, sud și sud-vest, în timp ce vestul, nord-vestul și zonele montane vor beneficia de o mai mare stabilitate atmosferică.

Potrivit Oanei Catrina, meteorolog ANM, în următoarele zile se așteaptă manifestări de stabilitate atmosferică în partea de vest, nord-vest și parțial în centrul țării, precum și în zonele montane și sud-montane. Cu toate acestea, chiar și în aceste regiuni, se vor înregistra perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului în special după-amiaza și seara.

Pe de altă parte, în celelalte regiuni ale țării se vor semnala ploi de scurtă durată, specifice sezonului, pe suprafețe mici. Cu excepția acestor zone, vremea va fi relativ stabilă, cu temperaturi ridicate și puține precipitații. Temperaturile maxime vor oscila între 20 și 28 de grade Celsius, cele mai înalte valori fiind înregistrate în partea de sud-sud-est a teritoriului, inclusiv în zona municipiului București:

„Trebuie precizat faptul că în următoarele zile manifestări de stabilitate atmosferică așteptăm doar în partea de vest, în nord-vest și parțial în centru, precum și în zonele montane și sud-montane, unde în special după-amiaza și seara vor fi perioade în care local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

Totodată, pe arii restrânse se vor înregistra și cantități de apă mai însemnate și foarte probabil va cădea grindină, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi mai stabilă, iar ploi de scurtă durată, specifice sezonului în care ne aflăm, se vor semnala doar pe suprafețe mici.

În ceea ce privește regimul termic, în continuare, în zilele imediat următoare, valori de temperatură ușor mai mici decât cele normale în partea de vest și nord-vest, cum de altfel s-a întâmplat și astăzi, când nebulozitate a persistat în cea mai mare parte a intervalului și a plouat aproape continuu.

Însă n-am vorbit de manifestări de instabilitate atmosferică astăzi, în timp ce în restul teritoriului valorile de temperatură se vor situa peste cele normale, astfel că la scara întregii țări așteptăm temperaturi maxime în zilele imediat următoare, cuprinse cam între 20 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea de sud-sud-est a teritoriului, inclusiv în zona municipiului București, unde spunea vremea va fi mai stabilă, iar manifestările de instabilitate atmosferică, cel puțin în zilele imediat următoare, se va manifesta doar pe suprafețe mici”, a spus la Antena 3 CNN, Oana Catrina, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în Bucureşti

Iată cum va fi vremea în Bucureşti!

„Iar în ceea ce privește zona municipiului București, astăzi ne-am bucura de o vreme splendidă. La fel se va întâmpla și în zilele imediat următoare, iar din punct de vedere termic, în Capitală vom asista la o încălzire ușoară de la o zi la alta. Dacă astăzi am avut până la 27 grade în termometre, în orele amiezii, în zilele imediat următoare se vor înregistra chiar 28, posibil 29 grade în centrul orașului, în condițiile în care în acest moment al lunii ar trebui să se înregistreze în Capitală 25-26 grade cu 12-13 grade noaptea, iar în țară ar trebui să avem temperaturi maxime cuprinse cam între 20 și 25-26grade cu cele mai coborâte valori de temperatură în estul Transilvaniei și zona litoralului, respectiv cele mai ridicate în partea de sud a țării”, a completat Oana Catrina, meteorolog ANM.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: