Redactia.ro
Home » Homepage » Avertisment ANM: vremea o ia razna în România! Temperaturi extreme în majoritatea regiunilor din țară

Avertisment ANM: vremea o ia razna în România! Temperaturi extreme în majoritatea regiunilor din țară

Avertisment ANM: vremea o ia razna în România! Temperaturi extreme în majoritatea regiunilor din țară

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme, mai ales iarna aceasta, când ne-am confruntat cu temperaturi mult mai mari decât ceșe normale pentru un sezon rece. Se pare că lucrurile o iau razna din nou și vremea se schimbă radical. Românii vor avea parte de temperaturi extreme, la care nimeni nu se aștepta în această perioadă a anului.

Primăvară timpurie în toată România

Vremea o ia din nou razna, după ce am avut parte de câteva episoade de zăpadă. Deși mai câteva zile până la primăvară și începutul lunii martie nu este mereu unul călduros, se pare că temperaturile cresc exagerat de mult zilele astea, ceea ce este surprinzător chiar și pentru specialiști. Ne vom bucura de o primăvară timpurie în majoritatea regiunilor din țară, situație care va rezista ceva timp.

Elena Mateescu, directorul ANM, spune că toată săptămâna vom avea parte de temperaturi extrem de ridicate, chiar și de peste 20 de grade celsius în unele zone. Aflăm că termometrele vor indica și 10 grade celsius mai mult decât ar fi normal, mai ales în zona de sud a țării. Chiar dacă joi și vineri va fi ceva mai răcoare, temperaturile tot se vor situa undeva la 17 grade, doar că nu vor mai sări de 20.

„Vorbim de o vreme deosebit de caldă la început de săptămână, cu o vreme mai caldă decât în mod normal în zilele următoare. Acest lucru însemnând mâine (marţi – n.red.) valori maxime de temperatură ce se vor situa în marea lor majoritate între 10 până la 18-19 grade în extremitatea de sud a teritoriului. Valori cu peste 10 grade mai ridicate decât în mod normal la această dată.”, a spus meteorologul Alina Șerban.

Cea mai caldă iarnă din istorie. Nu scăpăm de vânt și viscol

Joi și vineri se va răci în jumătatea estică a țării, dar va fi din nou foarte cald în weekend. Însă, în vest, temperaturile vor urca de la 10 până la 14 grade și zăpada de la munte, din zonele mai joase, s-ar putea topi complet până la finalul lunii, dacă lucrurile continuă așa.

Rămân valabile intensificările de vânt până marți inclusiv și miercuri la munte, unde rafalele vor depăși o 1 spre 10 kilometri pe oră, iar la altitudini mai mari de 1700 de metri zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă. ANM a emis o avertizare importantă de tip cod portocaliu, valabilă azi, în intervalul 10.00 – 22.00.

„În intervalul menționat, local în sudul, centrul și estul țării vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h și mai ales în nordul Moldovei și sudul Transilvaniei de 75…85 km/h”, se arată în avertizarea meteo de la ANM.

Elena Mateescu avertizează că urmează o săptămână mult prea călduroasă pentru această perioadă. Specialistul spune că iarna aceasta se situează printre cele mai călduroase din ultimii ani și chiar ar putea ocupa un loc fruntaș în topurile realizate de meteorologi.

„Vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a unei luni februarie, o probabilitate foarte mică să mai avem zăpadă în zonele mai joase de relief. Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme deosebit de caldă. Este posibil ca iarna aceasta să se situeze în top 5 cele mai călduroase ierni din istoria măsurătorilor meteorologice în țara noastră”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: