Redactia.ro
Home » Știri » Avertisment pentru toţi şoferii: verifică dacă ţi-a expirat maşina! UE a stabilit durata de viaţă a unui vehicul

Avertisment pentru toţi şoferii: verifică dacă ţi-a expirat maşina! UE a stabilit durata de viaţă a unui vehicul

Noua normă de poluare Euro 7 reprezintă un punct de referință crucial în industria auto și vor avea un impact semnificativ asupra producătorilor, șoferilor și proprietarilor de mașini.

Uniunea Europeană a implementat recent noi reglementări în ceea ce privește normele de poluare Euro 7, care se dovedesc a fi mult mai restrictive. Aceste reglementări nu se limitează doar la emisiile și noxele emise de vehicule, ci iau în considerare și nivelul de uzură al anvelopelor și frânelor mașinii.

Ce aduce nou norma de poluare Euro 7

Noile standarde de poluare Euro 7 de particule provenite din gazele de eșapament vor fi măsurate la nivelul PN10 în loc de PN23.

Astfel, pentru anvelope și frâne, emisiile vor fi măsurate conform standardului PM10 și vor fi impuse următoarele limite:

  • 3 mg/km pentru mașinile electrice
  • 7 mg/km pentru mașinile cu motoare termice, hibride sau care folosesc pile de combustie
  • 11 mg/km pentru vehiculele comerciale.

Durata de viață a vehiculelor electrice

Durata de viață a bateriilor în cazul vehiculelor hibride și electrice trebuie să fie de:

  • până la 5 ani de utilizare sau 100.000 de kilometri pentru autoturisme, iar capacitatea bateriei nu trebuie să scadă sub 80%
  • până la 8 ani sau o utilizare de 160.000 de kilometri pentru autoturisme, iar capacitatea bateriei nu trebuie să scadă sub 72%
  • până la 5 ani de utilizare sau 100.000 de kilometri pentru camionete, iar capacitatea bateriei nu trebuie să fie mai mică de 75%
  • până la 8 ani sau o utilizare de 160.000 de kilometri pentru camionete, iar capacitatea bateriei nu trebuie să scadă sub 67%.

Ce viaţă are o maşină dotată cu Euro 7

UE a stabilit şi care ar fi durata maximă de viaţă pentru o maşină dotată cu Euro 7. Durata de viață pentru autoturisme și vehicule de marfă (dube) noi este de:

  • 10 ani de la data fabricației
  • 200.000 de kilometri de la prima înmatriculare.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: