Redactia.ro
Home » Știri » Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic. Unde va lovi vremea extremă – HARTA

Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic. Unde va lovi vremea extremă – HARTA

GALERIE FOTO (2) Se schimbă vremea!

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, sâmbătă, 1 octombrie 2022, două avertizări meteo de vreme severă.

COD GALBEN de ploi și vânt

Prima avertizare a meteorologilor, cea de tip cod galben, intră în vigoare începând de astăzi, 1 octombrie 2022, ora 17.00, până mâine, 2 octombrie, la ora 06.00.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi noaptea pe arii restrânse și în centrul, sudul și sud-estul țării”, se precizează în avertizarea meteo ANM.

 

Rafale de peste 100 km/h în România

Cea de-a doua avertizare meteo, tot de cod galben, intră în vigoare începând de mâine, 2 octombrie 2022, în intervalul 06.00-20.00.

„Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. Intensificări ale vântului vor fi pentru intervale scurte de timp local și în est, sud-est și centru”, au avertizat specialiștii ANM.

Prognoză specială pentru București

Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va crește treptat în intensitate și va atinge în după-amiaza zilei de duminică 45-50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15-16 grade, iar cea maximă de 25-27 de grade.

Cum va fi vremea în luna octombrie

Vremea se anunță bună în luna octombrie, pe alocuri poate chiar puțin mai caldă decât ar fi normal în această perioadă și cu precipitații puține, potrivit prognozei meteo ANM.

Săptămâna 3-10 octombrie

În săptămâna 3-10 octombrie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 10 – 17 octombrie

În săptămâna 10 – 17 octombrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 17 – 24 octombrie

În săptămâna 17 – 24 octombrie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării.

Săptămâna 24 – 31 octombrie

În săptămâna 24 – 31 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: