Redactia.ro
Home » Știri » Băile din România, spectaculoase prin multitudinea de izvoare carbogazoase și mineralizate. Cum îi ajută pe cei bolnavi și unde le găsești

Băile din România, spectaculoase prin multitudinea de izvoare carbogazoase și mineralizate. Cum îi ajută pe cei bolnavi și unde le găsești

GALERIE FOTO (2)

Cu o multitudinea de izvoare carbogazoase și mineralizate, Băile Apor sunt mai degrabă cunoscute la nivel regional, dar poți avea numeroase motive să faci o vizită acolo, mai ales că ele se află chiar în România și accesul este gratuit. Iată unde se află și de ce să mergi acolo în cazul în care vrei să îți tratezi anumite afecțiuni.

Unde sunt Băile Apor din România, spectaculoase prin multitudinea de izvoare carbogazoase și mineralizate. Cum îi ajută pe cei bolnavi

Băile Apor sunt situate în zona stațiunii Băile Balvanyos – Munții Harghita, județul Covasna. Sunt deosebit de spectaculoase prin multitudinea de izvoare carbogazoase și mineralizate, destul de diferite între ele. Practic, sunt niște mofete umede (gaze mofetice de origine postvulcanică bolborosind puternic în apa izvoarelor intens mineralizate), se arată în acest articol.

Mofeta e un produs gazos, folosit în terapeutica bolilor pulmonare, reumatice și ale circulației sângelui, conținând în principal dioxid de carbon, degajat în fazele finale ale activității vulcanic. Evident, și mirosul în zonă este specific, nu foarte plăcut.

Accesul este gratuit la Băile Apor. Ele cuprind cele mai rare tipuri de ape minerale, 8 izvoare cu diferiti parametri fizico-chimici, pH-ul acestora variază între 1,82-4,28. Izvoarele și bazinele de aici sunt considerate unice în Europa, conținând pe lângă alaun și o cantitate mică de acid sulfuric (vitriol), se arată pe site-ul visitcovasna.ro.

Prezența acidului sulfuric liber – ape vitriolice – ar fi o raritate pe mapamond.

În cura externă, apele din aceste bazine sunt eficiente în cazul afecţiunilor pielii, ale sistemului locomotor şi cardiovascular, iar în cura internă, ele sunt indicate pentru tratarea unor afecțiuni ale stomacului, intestinelor, vezicii urinare, se continuă în acest articol.

Apor Lányok Feredője este denumirea secuiască a Băilor Apor și s-ar traduce prin Băile Fetelor Apor, Apor fiind cel care ar fi construit Cetatea Balvanyos, conform sursei menționate mai sus. Băile au fost reamenajate în 2015 după moda secuiască și anume în lemn.

Cum ajungi la Băile Apor din Covasna

Pentru a ajunge la Băile Apor trebuie să mergeți cu mașina pe DN113 spre Băile Balvanyos, venind fie dinspre est (Târgu Secuiesc), fie dinspre vest (Bixad). Ele sunt situate în apropiere de Grand Hotel Balvanyos, în dreptul primei serpentine a drumului asfaltat, cum cobori spre Băile Balvanyos.

Ca sfat, lăsați mașina într-unul din refugiile de lângă serpentină (nu există o parcare propriu-zisă) și din curba serpentinei vă îndreptați spre „deal” pe o cărare, a scris amfostacolo.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: