Redactia.ro
Home » Știri » Bani de la stat pentru români! Se dau 1500 de lei pe familie

Bani de la stat pentru români! Se dau 1500 de lei pe familie

Bani de la stat pentru români! Primesc 1500 de lei pe familie

În ultima vreme, românii au primit tot mai mult sprijin din partea statului, în condițiile în care totul s-a scumpit și traiul a devenit tot mai greu de suportat. Aflăm acum că autoritățile au în plan să ofere un nou ajutor românilor care au probleme cu banii și este vorba despre 1500 de lei pentru fiecare familie eligibilă.

Statul dă 1500 de lei românilor

În ultima perioadă, autoritățile au avut tot mai multe inițiative de a-i sprijini pe români din punct de vedere financiar, în condițiile în care prețurile s-au scumpit din toate punctele de vedere și traiul a devenit tot mai greu de suportat. În acest context, Gabriela Firea a luat primele măsuri și a decis să vină în ajutorul părinților care au copiii în anumite instituțiile de învățământ.

Mai exact, Gabriela Firea, ministrul Familiei, propune lansarea cardurilor de familie, care vor asigura reduceri substanțiale la anumite servicii și produse. În prim-plan stă acordarea de vouchere de 1500 de lei, bani pe care părinții să îi poată folosi pentru plata grădiniței, a creșei, fie ele private sau de stat și chiar pentru acoperirea cheltuielilor cu after school-ul.

De asemenea, vrea să pună la dispoziție vouchere și pentru viitoarele mămici, în valoare de 2500 de lei, cu care să poată deconta anumite servicii medicale, pe care casa de asigurări nu le suportă.

„Vom lansa în curând cardul familiilor numeroase, care va presupune reduceri la diferite servicii și pentru anumite produse. De asemenea, vom lansa un card pentru tineri, pornind de la cardul de mobilitate european al tinerilor care este deja distribuit pentru șase milioane de tineri europeni, care va exista, în sfârșit, și în România.

Mai mult decât atât, prin acest pachet de legi pentru stimularea natalității, dorim să ajutăm familiile să poată să achite mai ușor creșa, grădinița și serviciile after-school printr-un voucher de 1.500 de lei, fie la stat, fie la privat, care va fi un proiect apreciat de întreaga țară. Totodată, va exista și un voucher de 2.500 de lei pentru toate doamnele care urmează să devină mame, adică femeile care sunt deja însărcinate, și pot să deconteze anumite servicii medicale care nu sunt acum garantate și pe lista asigurărilor.”, a anunțat Gabriela Firea, scrie antena3.ro.

Părinții pot lucra de acasă

Un alt proiect depus de PNL în Parlament propune ca părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani să poată să lucreze patru zile pe lună de acasă, indiferent că lucrează pentru stat sau la o companie privată. Inițiativa ar fi venit din dorința de a menține un echilibru între viața de familie și locul de muncă, mai ales când este vorba despre copiii cu vârste fragede, ce au nevoie de prezența părinților.

„O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinţilor cu copii cu vârsta de până la opt ani şi care muncesc la stat sau privat. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Aceşti părinţi vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, a spus Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: