Redactia.ro
Home » Știri » Bărbat din Marea Britanie, ținut captiv într-o magazine fără încălzire timp de 40 de ani.

Bărbat din Marea Britanie, ținut captiv într-o magazine fără încălzire timp de 40 de ani.

GALERIE FOTO (2)

Un bărbat din Marea Britanie a fost ținut captiv într-o magazine fără electricitate sau încălzire timp de 40 de ani. Agresorul său, care a fost găsit vinovat pentru sclavie modernă,  i-a pus la dispoziție această locuință în schimbul muncii sale la ferma pe care o deținea și plata sumei de 10 lire sterline pe zi.

Bărbat din Marea Britanie, ținut captiv într-o magazine fără electricitate sau încălzire timp de 40 de ani

În anul 2018, autoritățile au descoperit cu groază un bărbat care era ținut captiv într-o magazie de aproximativ 2 metri pătrați. Investigația a durat mai bine de 3 ani și a fost efectuată de Gangmasters and Labour Abuse Authority (GLAA), în colaborare cu Poliția din Cumbria și Agenția Națională de Crime.

Conform declarațiilor oferite ulterior anchetatorilor, acesta a fost ținut captiv timp de 40 de ani. Peter Swailes Senior, cel care l-a privat de libertate pe bărbat, a fost arestat preventiv pentru sclavie modernă.

În momentul în care a fost reținut de polițiști, acesta a dat semne că nu se confruntă pentru prima oară cu asemenea acuzații. Au fost avuți în vedere atât el, cât și tatăl său, însă acesta din urmă a decedat.  Conceptul de sclavie modernă nu-i era străin, cu toate că a continuat să-l țină pe bărbat în magazia respectivă, în condiții greu de imaginat.

Pe lângă spațiul mic pus la dispoziția bărbatului, care-l ajuta cu diferite sarcini casnice, magazia nu era dotată nici cu încălzire corespunzătoare. Nu exista nici pardoseală, ci doar pământ pe jos, iar lumina pătrundea cu greu în mica încăpere.

Victima era foarte speriată în momentul în care a fost descoperită de anchetatori

Cel mai grav este că victima nu a conștientizat niciodată în ce situație se afla, ci a acceptat pur și simplu situația, fără să se opună. Atunci când autoritățile au descoperit magazia în care locuia, le-a răspuns speriat și era foarte agitat de ceea ce urma să se întâmple. După ce a fost eliberat, nu a dorit nimic în mod special, ci doar să facă o baie cu apă caldă. Se pare că Peter Swailes Senior și tatăl său nu i-au pus la dispoziție o baie unde să se curețe, chiar dacă munca pe care o făcea presupunea de multe ori efort fizic.

Ulterior a povestit cum a fost ținut acolo timp de 40 de ani, perioadă în care a avut diferite sarcini la ferma agresorului său, muncă pentru care primea doar 10 lire pe zi. Pentru a înțelege mai bine situația bărbatului, ar trebui precizat faptul că un angajat din Marea Britanie primește un salariul minim de 9,50 de lire sterline pe oră.

„În primul și în primul rând, mă gândesc în aceste momente la victimă. Trebuie să nu uităm că a fost exploatat pentru cea mai mare parte a vieții sale de adult, până în urmă cu câțiva ani. Are acum aproape 60 de ani. Este o situație pe care încă încerc să o înțeleg. Timp de 4 decade, a fost ținut ca sclav.”, a declarat Martin Plimmer, ofițer senior de investigație, după cum arată Manchester Evening News.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: