Redactia.ro
Home » Știri » Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală

GALERIE FOTO (6) Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. (1)

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a ordonat ca bărbații ucraineni de până în 60 de ani să nu părăsească țara. Ucraina a introdus legea marțială, care interzice plecarea tuturor bărbaților din Ucraina.

Bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara. Zelenski a ordonat o mobilizare militară generală

Președintele Ucrainei a declarat, joi seara, că pentru asigurarea apărării statului a fost dispusă mobilizarea pe scară largă. Ucraina a introdus legea marțială care le interzice tuturor bărbaților ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani să părăsească țara. „Serviciul de Frontieră al Ucrainei informează că, din cauza intrării legii marţiale în Ucraina, plecarea din Ucraina este temporar restricţionată pentru o categorie de cetăţeni. În special, este interzisă părăsirea crainei de către ceţăţenii ucraineni de sex masculin, cu vârstă între 18 şi 60 de ani. Această normă se va aplica pentru perioada regimului juridic al legii marţiale”, precizează comunicatul oficial emis de ministerul de interne ucrainean. De asemenea, decretul de mobilizare generală semnat de președintele Ucrainei vizează o perioadă de 90 de zile.

Blocată pregătită pentru ruși în centrul Kievului

Comandantul militar ucrainean Iuri Galușkin a anunțat că o blocadă ar fi pregătită în centrul Kievului pentru a opri avansul militarilor Moscovei. Comandantul a transmis că a fost desființată limita de vârstă de încorporare. „Astăzi, Ucraina are nevoie de tot! Toate procedurile de încorporare au fost simplificate.Prezentați-vă doar cu pașaportul și codul de identificare. Nu există restricții de vârstă”, se spune în declarația publicată pe Twitter.

Reprezentanții militari ucraineni susțin că Rusia mobilizează noi trupe în Belarus pentru ofensiva de la Kiev. Rusia folosește baza aeriană Gomel, din Belarus, pentru a mobiliza trupe în vederea unui asalt la Kiev. Conform Statului Major, trupele ruse avansează spre Kiev din mai multe direcții, în timp ce forțele ucrainene se luptă în jurul orașuluoi Mariupol, în sud, și la Harkov, în nord-estul țării.

Ministerul Apărării ucrainean a anunțat că primele unități ale armatei ruse au intrat în capitala Ucrainei, iar rușii au pătruns în cartierul Obolon. Instituția le-a cerut rezidenților să improvizeze cocteiluri Molotov și să anunțe apariția vehiculelor armatei ruse. Vineri dimineață s-au auzit explozii puternice în Kiev, iar forțele ucrainenne au doborât un avion rusesc. Cetățenii din capitală și din Harkov s-au adăpostit la metrou. Președintele țării, Zelensky a anunțat mobilizarea generală.„În această dimineață ne apărăm singuri țara”. În centrul Kievului sună din nou sirenele, iar oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească.

Înainte de summitul extraordinar B9, un apel în care cere ajutor pentru apărarea Kievului, sancțiuni și exercitarea de presiuni asupra Rusiei. „Vehicule inamice au fost forțate să se retragă din Cernigău în direcția Sedniv și dinspre Horodnea către Semenivka”, a spus Zalushny, șeful armatei ucrainene. Vicepremierul apărării din Ucraina, Anna Malyar, a anunțat că trupele Rusiei au capturat două vehicule militare ucrainene, s-au îmbrăcat cu uniforme din armata Ucrainei și încercau să avanseze spre Kiev. Autoritățile ucraineană spune că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: