Redactia.ro
Home » Știri » Bărbatul declarat decedat din Vaslui a pierdut procesul pentru redobândirea identității sale

Bărbatul declarat decedat din Vaslui a pierdut procesul pentru redobândirea identității sale

Acest bărbat din Vaslui în vârstă de 63 de ani a fost declarat mort în anul 2016, cu toate că el încă era în viață. A aflat cu groază că în acte el nu mai este în viață abia la începutul anului 2021 și a început procesul prin care cerea anularea declarării decesului, însă solicitarea sa a fost recent respinsă.

Bărbatul în cauza se numește Constantin Reliu și a plecat din România în anul 1992, alegând să muncească în Turcia. Era așteptat în țară de familia sa, pe care a vizitat-o ultima oară în anul 1999. De-a lungul timpului între el și soția sa au existat diferite probleme, iar el a decis să nu se mai întoarcă niciodată în țară. A ales astfel să rămână în Turcia și să-și construiască o viață nouă, rupând orice legătură cu cunoștințele de aici.

Anul trecut autoritățile turce l-au expulzat, deoarece actele sale erau expirate și el trebuia să vină în țara natală să le înnoiască. Mare i-a fost șocul când a descoperit că în acte este decedat, deoarece soția sa l-a declarat mort în anul 2016. Motivul a fost că nu a reușit în ultimii 17 ani să ia legătura cu el, chiar dacă în acte erau încă căsătoriți.

„În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară”, a declarat bărbatul.

Bărbatul declarat decedat din Vaslui a pierdut procesul pentru redobândirea identității sale

Pentru a soluționa această problemă cu care nu a crezut că se va confrunta vreodată, Constantin Reliu a deschis un proces prin care a încercat să obțină anularea certificatului de deces. Rezultatul a fost unul dezamăgitor, deoarece procesul a fost formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunţarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural.

În acest context, bărbatul nu se poate întoarce nici în Turcia, unde are propria firmă și și-a construit o viață nouă. Este determinat să-și redobândească identitatea, chiar dacă acest lucru înseamnă să acționeze în instanță de mai multe ori.

Etichete: