Redactia.ro
Home » Știri » Beneficiile orotatului de magneziu pentru sănătatea inimii

Beneficiile orotatului de magneziu pentru sănătatea inimii

Magneziul este implicat în numeroase procese fiziologice, iar o deficiență prelungită a acestui mineral poate afecta: funcția musculară, sănătatea oaselor, funcția nervoasă, metabolismul energetic, precum și sinteza ADN și ARN. Pe lângă toate acestea, un deficit de magneziu este corelat și cu o afectare a sănătății inimii.

Magneziul are un efect relaxant asupra vaselor de sânge, iar acest lucru contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale normale. Dacă mineralul se află sub limită, acest deficit poate duce la hipertensiune și la alte probleme cardiovasculare. Una dintre cele mai recomandate căi de a suplimenta magneziul în organism este, la ora actuală, orotatul de magneziu.

Ce este orotatul de magneziu

Orotatul de magneziu este un compus în care magneziul este legat de acidul orotic, o substanță care se găsește în organism.

A fost studiat și descris prima dată de dr. Hans Alfred Nieper, care, în urma unor cercetări realizate pe pacienții cu boli cardiovasculare, diabet, cancer și scleroză multiplă, a observat, printre altele,  că orotatul de magneziu scade colesterolul, îmbunătățește elasticitatea arterelor și scade tensiunea arterială.

Orotatul de magneziu este unul dintre compușii care se asimilează bine în organism. Pentru că nu este ușor solubil în apă, nu se disociază în intestin, ceea ce înseamnă că nu provoacă diaree osmotică, așa cum se întâmplă în cazul altor compuși, și livrează magneziul direct către celulele care au cea mai mare nevoie de el.

Ce beneficii are orotatul de magneziu pentru sănătatea inimii

Cercetări recente au arătat că orotatul de magneziu poate fi benefic pentru sănătatea inimii din mai multe motive:

  1. Reducerea tensiunii arteriale

Magneziul are capacitatea de a acționa ca un vasodilatator, adică de a relaxa și dilata vasele de sânge. Acest efect poate scădea presiunea sanguină în artere, ajutând la menținerea tensiunii arteriale normale. Datorită biodisponibilității sale ridicate și a faptului că furnizează magneziu direct celulelor care au cea mai mare nevoie, orotatul de magneziu contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare asociate cu hipertensiunea arterială.

2. Protejarea inimii împotriva aritmiilor

lectroliții stau la baza mecanismului de generare și de conducere a impulsurilor electrice în inimă. Principalii electroliți sunt magneziul și potasiul, iar concentrații scăzute ale acestora pot provoca aritmii cardiace severe. Orotatul de magneziu este legat și de o reducere a bătăilor neregulate ale inimii, de aceea, este utilizat atât în prevenirea, cât și în tratamentul aritmiilor cardiace.

3. Creșterea rezistenței la efortAcidul orotic ajută peretele muscular al inimii (miocardul) să se adapteze la solicitările crescute. Din acest motiv, orotatul de magneziu este destul de popular printre sportivii de performanță, practicanții de fitness și atleți, dar și în rândul pacienților cu afecțiuni cardiace. Studiile au arătat și că orotatul de magneziu îmbunătățește funcția ventriculară stângă și toleranța la efort la pacienții cu boală coronariană.

4. Sprijinirea sănătății miocardului după infarct

Pe lângă toate beneficiile legate de prevenirea problemelor cardiace și a hipertensiunii, orotatul de magneziu poate avea rezultate bune și în cazul unor probleme mai grave. S-a demonstrat că acest compus poate îmbunătăți starea energetică a miocardului afectat recent de un infarct. Acidul orotic ajută inima stimulând eliberarea uridinei din ficat în sânge. Uridina ajută la creșterea nivelului de purine și pirimidină în celulele inimii, epuizate după infarct sau care au nevoie de mai multă energie.

5. Terapie adjuvantă în insuficiența cardiacă congestivă severă

Cercetările au demonstrat că orotatul de magneziu poate fi utilizat ca terapie adjuvantă la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă severă. În cazul acestora, compusul crește rata de supraviețuire și îmbunătățește calitatea vieții și simptomele clinice.

Orotatul de magneziu are o acțiune protectoare asupra inimii și vaselor de sânge, îmbunătățind funcția acestora. Prin urmare, suplimentarea magneziului, prin acest compus, în cazul persoanelor cu deficit de magneziu, susține sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini