Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bicarbonatul de sodiu îți face mașina de spălat. Cum să-l folosești ca să ai un o cuvă curată

Bicarbonatul de sodiu îți face mașina de spălat. Cum să-l folosești ca să ai un o cuvă curată

S-ar putea să credeți că împrospătarea și curățarea mașinii de spălat, aparat casnic pe care îl folosiți pentru a curăța lucrurile pare ironic și total inutil. Total greșit. Să știți să curățați o mașină de spălat este extrem de important. Indiferent dacă utilizați cei mai siguri detergenți de rufe sau produse naturale, chiar și cele mai bune mașini de spălat și uscătoare au nevoie de o curățare profundă din când în când. Una dintre cele mai bune și mai ieftine metode este bicarbonatul de sodiu.

Cum se folosește

Începeți cu o mașină de spălat goală. Adăugați aproximativ două căni de bicarbonat de sodiu direct în mașina de spălat. Acest lucru va spăla ușor interiorul și va combate mirosurile învechite, mucegăite, care sunt lăsate în urmă prin depozite vechi de săpun și balsam. Apoi, executați un ciclu mare, lung, de apă fierbinte și lăsați-l să își facă treaba. Dacă mașina voastră de spălat are un ciclu de auto-curățare, utilizați-l. Unii recomandă și oțetul, așa că puteți să adăugați 2 căni de oțet alb simplu și 10 picături de ulei esențial, cum ar fi arbore de ceai sau lavandă. Motivul este că aceste uleiuri esențiale ajută la eliminarea depunerilor de mucegai și minerale și acționează ca un dezinfectant ușor. Apoi tot ce trebuie să faceți este să rulați un alt ciclu și setați-l la cea mai lungă, cea mai tare și cea mai mare setare pe care o puteți găsi. Oțetul va ajuta la descompunerea depunerilor și la îndepărtarea în continuare a mirosurilor de mucegai.

Ce alte beneficii mai are bicarbonatul de sodiu

Ameliorează mâncărimile pielii și arsurile solare

O baie de bicarbonat de sodiu este adesea recomandată pentru a calma mâncărimea pielii. Aceste băi sunt un remediu frecvent utilizat pentru mâncărimea cauzată de mușcăturile de insecte și înțepăturile de albine. Pentru a face o baie de bicarbonat de sodiu, adăugați 1-2 căni de bicarbonat de sodiu într-o baie călduță. Asigurați-vă că zona afectată este îmbibată bine. Pentru zone mai specifice, puteți crea o pastă cu bicarbonat de sodiu și puțină apă. Aplicați un strat gros de pastă pe zona afectată.

Albește dinții

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular pentru albirea dinților. Multe studii au descoperit că pasta de dinți care conține bicarbonat de sodiu este mai bună pentru albirea dinților și îndepărtarea plăcii decât pasta de dinți fără bicarbonat de sodiu. Acest lucru este probabil deoarece bicarbonatul de sodiu are proprietăți abrazive ușoare care îl lasă să rupă legăturile moleculelor care pătează dinții.

Calmează aftele

Aftele sunt ulcere mici și dureroase care se pot forma în gură. Spre deosebire de răni, leziunile aftoase nu se formează pe buze și nu sunt contagioase. Deși sunt necesare mai multe dovezi, unele cercetări au descoperit că apa de gură cu bicarbonat de sodiu este excelentă pentru calmarea durerilor cauzate de afte.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini