Redactia.ro
Home » Știri » Bilanţul negru al cutremurului puternic din Afganistan. Ce a mai rămas din Afganistan după ce pământul s-a zguduit de 7 ori

Bilanţul negru al cutremurului puternic din Afganistan. Ce a mai rămas din Afganistan după ce pământul s-a zguduit de 7 ori

GALERIE FOTO (10) cutremur

Un cutremur devastator, urmat de patru replici semnificative, într-o singură oră, a lovit sâmbătă vestul Afganistanului, provocând moartea a aproximativ 2000 de persoane și rănirea a mii de altele, conform cel mai recent bilanț al echipelor de salvare.

Ce a mai rămas din Afganistan după ce pământul s-a zguduit de 7 ori

Aproximativ 2.000 de persoane au pierit în urma unui puternic cutremur în vestul Afganistanului, potrivit talibanilor, conform CNN. Cutremurul, cu o magnitudine de 6,3, a avut loc sâmbătă la 40 de kilometri vest de orașul Herat din provincia Herat, fiind al treilea ca mărime înregistrat vreodată în Afganistan.

Abdul Wahed Rayan, un înalt oficial taliban de la Ministerul Informațiilor și Culturii, estimează că aproape 2.000 de persoane au decedat, dar a avertizat că acest număr ar putea crește pe măsură ce operațiunile de salvare continuă și oamenii sunt încă prinși sub dărâmături.

Cutremurul inițial a fost resimțit și în provinciile vecine, Badghis și Farah, și a fost urmat de multiple replici. Evaluările anterioare ale ONU indicau un bilanț mai mic, cu aproximativ 100 de decese și 500 de răniți. Potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), aproximativ 500 de locuințe au fost distruse, iar 135 de clădiri au suferit avarii. OCHA a menționat că în total aproximativ 4.200 de persoane (600 de familii) au fost afectate până în prezent de acest dezastru.

Peste 2.000 de oameni și-au pierdut viața

Bilanțul victimelor în urma seriei de cutremure din Afganistan a ajuns la 2.053 de decese și 9.240 de persoane rănite, conform declarației lui Mullahul Janan Sayeeq, purtătorul de cuvânt al Ministerului taliban pentru Dezastre, date furnizate pentru Reuters. De asemenea, peste 1.329 de locuințe au fost distruse, iar numeroși oameni au fost nevoiți să petreacă noaptea în aer liber.

După cutremur, au avut loc patru replici puternice, care au declanșat alunecări de teren în zonele rurale. Afganistanul este cunoscut ca una dintre țările cu risc crescut de dezastre naturale, mai ales din cauza infrastructurii limitate care nu poate gestiona eficient aceste situații.

Epicentrul inițial al cutremurului cu o magnitudine de 6,3 a fost localizat la 40 de kilometri nord-vest de cel mai mare oraș din regiune, Herat. Acesta a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5,5, conform informațiilor furnizate de United States Geological Survey (USGS).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: