Redactia.ro
Home » Știri » Bill Gates, mesaj alarmat pentru societate: vor exista și alte pandemii, „care ar putea fi mai grave decât cea de azi”

Bill Gates, mesaj alarmat pentru societate: vor exista și alte pandemii, „care ar putea fi mai grave decât cea de azi”

În contextul pandemiei care ne afectează în acest moment pe plan mondial, Bill Gates a ridicat un important semnal de alarmă. Cunoscutul om de afaceri a vorbit despre situația epidemiologică cu care ne confruntăm, dar și despre soluțiile care sunt necesare în viitor. Este convins că această criză sanitară se va repeta în anii ce vor urma, iar singurul mod în care putem să ne apărăm este prin intermediul investițiilor în domeniul cercetării.

Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume și fondatorul Microsoft, iar de-a lungul timpului s-a arătat foarte interesat de evoluția societății și o problemelor pe care le întâmpină. După ce în urmă cu câțiva ani a vorbit despre necesitatea unei soluții care să scadă natalitatea la nivel mondial, acum a tras un semnal de alarmă despre viitoarele pandemii care ne vor afecta.

Bill Gates, mesaj alarmat pentru societate: vor exista și alte pandemii

Din spusele omului de afaceri, Covid-19 nu va fi singura pandemie cu care ne vom confrunta, așa că soluțiile trebuie găsite încă de pe acum.

„Există epidemii de origine naturală şi epidemii cauzate de atacuri bioteroriste care ar putea fi mai grave decât cea de azi”, a explicat acesta.

După cum chiar Bill Gates a prevestit în urmă cu câțiva ani, lumea nu a fost pregătită pentri o criză epidemiologică. Sistemul medical din foarte multe țări și-a arătat slăbiciunile, oamenii au trăit cu spaimă în suflet, iar conducătorii statelor au fost în dilemă atunci când a venit vorba de luarea unor decizii importante. Cel mai grav este însă că după izbucnirea unei pandemii care durează de aproape 2 ani, vaccinul disponibil nu împiedică răspândirea boli, ci doar sporesc imunitatea și ameliorează efectele sale.

„Ştiţi, nu avem vaccinuri care să blocheze transmiterea Covid-19. Avem vaccinuri care te ajută cu sănătatea, dar reduc doar puţin transmiterea”, a spus Bill Gates.

Soluția găsită de Bill Gates în contexul pandemiei

Astfel, fondatorul Microsoft a vrut să sublinieze importanța investițiilor în domeniul medical, care ne alimentează viețile. Evoluția cercetărilor ne-ar putea salva într-o situație viitoare de criză, așa că umanitatea ar trebui să-și învețe lecțiile din această pandemie și să se concentreze pe anii ce vor urma. Viața noastră nu se va opri aici, iar viitorul nu este unul cert atunci când vine vorba de asemenea situații.

„Este nevoie de fonduri în valoare de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare şi probabil un miliard pe an pentru un grup de lucru asupra pandemiei la OMS. Iar progresele ştiinţei medicale ar trebui să ne ofere instrumente pe care, ştiţi, ar trebui să le facem cu mult mai bine. Aşadar este o prioritate. Anul următor va trebui, însă, să facem alocări, inclusiv acest grup de lucru mondial privind pandemia”, a continuat el.

În încheiere, Bill Gates a tras un ultim semnal de alarmă societății. Milioanele de vieți pierdute în urma pandemiei de Covid-19, dar și în urma celorlalte probleme cu care ne confruntăm, cum ar fi foametea, încălzirea globală și alte boli care încă nu și-au găsit leacul ar trebui să ne fie impuls. Avem nevoie de soluții, de investiții, iar situația globală se va agrava serios dacă nu se vor face investiții.

„Mesajul luptei împotriva modificările climatice, împotriva bolilor celor săraci şi pregătirea în vederea pandemiei sunt lucruri despre care aş vorbi mult. Acesta este un teren fertil, ştiţi, pentru că noi am pierdut miliarde de dolari şi milioane de vieţi. Iar cetăţenii se aşteaptă ca guvernele lor să nu lase acest lucru să se repete”, a spus Bill Gates.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: