Redactia.ro
Home » Știri » Se oferă un sfert de milion de dolari pentru „bucătarul lui Vladimir Putin”. Anunțul făcut de FBI

Se oferă un sfert de milion de dolari pentru „bucătarul lui Vladimir Putin”. Anunțul făcut de FBI

Se oferă un sfert de milion de dolari pentru bucătarul lui Vladimir Putin.

Se oferă un sfert de milion de dolari pentru „bucătarul lui Vladimir Putin”. Biroul Federal de Investigații al SUA a anunțat printr-o postare pe Twitter că oferă un sfert de milion de dolari pentru informații care pot duce la arestarea lui Evgeni Viktorovich Prigojin. Oligarhul rus este supranumit „bucătarul lui Putin”, fiind acuzat că a conspirat pentru frauda alegerile din SUA.

Se oferă un sfert de milion de dolari pentru „bucătarul lui Vladimir Putin”. Anunțul făcut de FBI

Vladimir Putin este, fără îndoială, cel mai controversat lider al lumii. Odată cu invadarea Ucrainei, liderul de la Kremlin este criticat de țările occidentale, care au inițiat deja numeroase sancțiuni asupra țării sale. Mai mult, FBI a anunțat printr-o postare pe Twitter că oferă un sfert de milion pentru cine ajută la arestarea lui Evgeni Viktorovich Prigojin, un oligarh rus. Acesta este supranumit „bucătarul lui Putin”, și este acuzat că a conspirat pentru a frauda alegerile din Statele Unite. Prigojin a fost finanțatorul Agenției de Cercetare pe Internet cu sediul la Sankt Petersburg, unde a supravegheat ingerința politica și electorala prin operațiuni în SUA.

„FBI îl caută pe Evgeni Viktorovich Prigojin pentru presupusa sa implicare într-o conspirație de fraudare a Statelor Unite prin afectarea, obstrucționarea și înfrângerea funcțiilor legale ale Comisiei Electorale Federale, Departamentului de Justiție al Statelor Unite și ale Statelor Unite. Acest lucru s-a întâmplat în Washington D.C., de la începutul anului 2014, până la 16 februarie 2018.Prigojin a fost principalul finanțator a Agenției de Cercetare pe Internet (IRA) cu sediul la Sankt Petersburg. El a supravegheat și a aprobat ingerința politică și electorală prin operațiuni în Statele Unite, care au inclus achiziționarea de spațiu pe servere americane, crearea a sute de conturi online fictive și utilizarea identităților furate ale persoanelor din Statele Unite.Aceste acțiuni ar fi fost întreprinse pentru a ajunge la un număr semnificativ de americani, cu scopul de a interfera cu sistemul politic al Statelor Unite, inclusiv cu alegerile prezidențiale din 2016.”, sunt acuzațiile FBI.

Conform unei investigații efectuate de Bellingcat, The Insider și Der Spiegel, operațiunile lui Prigojin, sunt integrate cu Ministerul Apărării din Rusia.

Prijogin a făcut închisoare

Prigojin, 60 de ani, a petrect 9 ani în închisoarea sovietică, după o condamnare din 1991 la 12 ani de pușcărie pentru tâlhărie, fraudă și infracțiuni în care erau implicați adolescenți. A fost eliberat în 1990, iar atunci a deschis o rețea de vânzare de hot-dog.În 1997 a deschis un restaurant plutitor pe o barcă, care a devenit unul dintre cele mai la modă din oraș. În 2001, Prigojin a servit personal acolo mâncarea lui Putin și președintelui francez Jacques Chiraccând.

După 2003, și-a abandonat partenerii de afaceri și și-a făcut propriul lanț de restaurante independente și a devenit un confident al lui Vladimir Putin. Compania sa, Concord Catering, a primit sute de milioane de dolari în contracte guvernamentale pentru hrănirea copiilor de școală și a lucrătorilor guvernamentali. Prigojin e legat de grupul de mercenari Wagner, care a fost format de un ofițer GRU, colonelul Dmitri Utkin, fost șef al securității personale a acestuia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: