Redactia.ro
Home » Știri » Breaking News / Un român din Spania a venit în România cu avionul, deși era confirmat cu coronavirus

Breaking News / Un român din Spania a venit în România cu avionul, deși era confirmat cu coronavirus

Un român din Spania a venit în România cu avionul, deși era confirmat cu coronavirus

Un român a venit din Spania cu avionul, deși era pacient confirmat cu coronavirus. Bărbatul a ajuns astăzi pe aeroport în România și a fost preluat de o echipă pentru a fi transferat cu izoleta la Institutul Matei Balș.

Deși atât în România, cât și în Spania, autoritățile au decretat situație de urgență, românul nu a ținut cont și a dorit cu orice preț să vină acasă. El a luat un avion din Madrid, în care au fost îmbarcați 60 de pasageri și a ajuns astăzi, 17 martie 2020, în România.

Bărbatul este caz confirmat de coronavirus

La aterizarea în România, el a fost preluată de o echipă DSP, căreia i-a arătat documentul care atestă ca este confirmat cu COVID-19. Autoritățile l-au transportat la Institutul de Boli Infecțioase, cu ajutorul izoletei.

“În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19).

Persoana în cauză NU a respectat recomandarea autorităților spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.

Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice și a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport și transportată cu izoletă la INBI Matei Balș.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menționăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligația de a se autoizola 14 zile”, se menționează în informarea de presă remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile lucrează acum pentru a identifica pacienții din aeronoavă. În urma anchetei epidemiologice pe cele 60 de persoane din avion se va constata dacă există și alți infectați.

Cei care vin în România din zonele afectate de coronavirus au obligația de a se autoizola timp de 14 zile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: