Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștenii rămân fără apă caldă până la jumătatea lunii august. Anunțul a fost făcut recent de Termoenergetica

Bucureștenii rămân fără apă caldă până la jumătatea lunii august. Anunțul a fost făcut recent de Termoenergetica

GALERIE FOTO (2)

Locuitorii din mai multe sectoare ale Capitalei vor fi nevoiți să îndure lipsa apei calde în următoarele zile, după ce Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că va începe lucrări de reparații pe conducta Magistralei 3 Sud, în zona străzii Releului și în căminul Releului, unul dintre cele mai importante noduri din sistemul de termoficare al Bucureștiului.

Potrivit anunțului făcut de CMTEB, lucrările vor începe concomitent cu oprirea Centralei Termoelectrice Sud (CTE Sud) pentru revizia anuală. Astfel, în următoarele zile, mii de bucureșteni din Sectoarele 2 și 3, dar și din zonele Aviației, Floreasca și Calea Dorobanților din Sectorul 1, vor rămâne fără apă caldă. Finalizarea lucrărilor este preconizată pe data de 11 august 2023.

Locuitorii Bucureștiului rămân fără apă caldă

Conducta Magistralei 3 Sud, cu un diametru de 1200 mm, și căminul Releului, cu o suprafață de 180 de metri pătrați, reprezintă o infrastructură vitală în sistemul de termoficare al orașului. În cadrul lucrărilor anunțate, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Degradările structurale ale acestuia, datorate vârstei de peste 55 de ani și lipsei de investiții, necesită intervenții imediate.

„În următoarele zile, vor fi refăcute toate armăturile și conductele din interiorul căminului. Este unul dintre cele mai mari cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei, cu o suprafață de 180 de metri pătrați și în cazul său, expertiza a arătat că prezintă degradări importante ale structurii de rezistență cauzate în mare parte de lipsa investițiilor.

Astfel, vor fi remediate: zone extinse în care acoperirea cu beton a armăturii nu este asigurată; zone în care armătura longitudinală din grinzi, este afectată de rugină, astfel încât, armătura și-a redus diametrul la mai puțin de jumătate (inclusiv zone unde armatura este în totalitate degradată); zone în care armătura transversală din grinzi este afectată de rugină, astfel încât armătura și-a redus diametrul cu circa 5 mm”, potrivit Termoenergetica.

Ce alte zone vor mai fi afectate

Totodată, în perioada în care CTE Sud va fi oprit pentru efectuarea reviziei anuale, se vor efectua lucrări de reparații și în alte zone ale Capitalei, cum ar fi Colentina (Dn 800mm), Tineretului (Dn 500mm și 600mm) și Calea Călărașilor (Dn 500mm). După terminarea lucrărilor, se va efectua trecerea consumatorilor arondați la CTE Sud către alimentarea din CTE Progresul și CT Titan.

Evident, aceste lucrări vor cauza un disconfort temporar pentru locuitorii din zonele afectate, dar sunt vitale pentru siguranța și eficiența sistemului de termoficare al Bucureștiului. După finalizarea lucrărilor, bucureștenii vor beneficia din nou de apă caldă și se așteaptă îmbunătățiri în calitatea serviciilor oferite de CMTEB. Cu toate acestea, aceasta situație reamintește încă o dată necesitatea unor investiții serioase și continue în infrastructura capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: