Redactia.ro
Home » Știri » București, la un pas de carantină! Şedință de urgență la Prefectura Capitalei, unde se discută noile restricții

București, la un pas de carantină! Şedință de urgență la Prefectura Capitalei, unde se discută noile restricții

Este ședință de urgență la Prefectura Capitalei. Comitetul pentru Situații de Urgență discută despre noi restricţii în Bucureşti, în contextul creşterii numărului de cazuri COVID-19.

Bucureștiul este la un pas de carantină, în eventualitatea în care incidenţa COVID-19 va depăşi 6 cazuri la mia de locuitori! Având în vedere că din ce în ce mai multe județe intră în scenariul roșu din cauza numărului mare de infectari cu noul coronavirus, autoritățile locale se pregîtesc de ce este mai rău. Şi în jurul Capitalei, în mai multe localităţi s-a instituit carantină, din nou.

București, la un pas de carantină

În această dimineață, Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență a fost convocat pentru a discuta posibile noi restricţii în Bucureşti, având în vedere creşterea numărului de cazuri COVID-19, respectiv a incidenţei, de la zi la zi, în ultima perioadă.

Potrivit unor informații obținute pe surse, la Prefectura Capitalei se discută inclusiv despre posibilitatea carantinării Bucureştiului.

Ultimelor date făcute publice de Grupul pentru Comunicare Strategică arată că, în Bucureşti incidenţa COVID-19, calculată pentru ultimele 14 zile, a ajuns la 4.57. În ziua de joi a săptămânii în curs, numărul cazuri lor noi COVID-19 în Bucureşti era de peste 1.000.

Rata de infectare raportată în ziua de miercuri este în București de 4,49 față de 4,24 cu o zi înainte. În Ilfov, la nivelul zilei de miercuri, rata de infectare a fost de de 5,35 față de 4,85, cu o zi înainte.

Localități din jurul Capitalei, în carantină

Tot conform ultimelor date oficiale, și în jurul Capitalei, situaţia este una îngrijorătoare. În acest moment, sunt opt localităţi din judeţul Ilfov sunt în carantină. Este vorba despre comuna Berceni (9.59), Brănești (6.69), Bragadiru (8.54), Chiajna (8.10), Cornetu (6.44), Dobroești (7.30), Otopeni (6.98), Popești-Leordeni (7.40).

Când se impune carantină

Conform unei Hotărâri de Guvern, dacă o localitate depăşeşte incidenţa COVID-19 6 la mia de locuitori, în urma analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență sau Comitetul Municipal poate propune instituirea măsurii de carantinare zonală. Carantinarea se decide prin ordin DSU.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: