Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est. „Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe”

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est. „Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe”

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est. Conform datelor oferite de World Coffee Index 2021, capitala României are cea mai scumpă cafea dintre capitalele din Europa Centrală și de Est. În Belgrad și Zagreb, cafeaua costă până în 2,50 dolari.

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est. „Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe”

Bucureștiul are cea mai scumpă cafea din Europa Centrală și de Est. Potrivit informațiilor oferite de World Coffee Index 2021, românii din București beau cea mai scumpă cafea din capitalelel din Europa Centrale și de Est. În capitala României să bei o cafea, trebuie să scoți din buzunar peste 3 dolari. Dintre toate capitalele Europei Centrale și Europei de Est, la București se bea cea mai scumpă cafea.

Potrivit studiului, capitala României este mai scumpă decât mai multe capitale din Europa occidentală. Cei care au inițiat studiul au întrebuințat datele unuia dintre cele mai renumite portaluri de călătorie din lume, TripAdvisor. Aceștia au analizat prețurile pentru cafea filtru, cappuccino și cafea cu lapte la câte cinci cafenele din fiecare capitală europeană. Astfel, specialiștii au stabilit un preț mediu. „Probabil și numărul de cafenele de specialitate, unde prețul este peste media europeană. Și influențează undeva. Probabil au analizat piață în general a cafenelelor. Pentru că noi, pe lanțuri de cafenele, suntem mult mai jos decât media europeană. Dar nu e un lucru, înseamnă că apreciem cafeaua, ne place ceea ce plătim, chiar dacă plătim mai scump. Ne place să cheltuim pe lucruri care sunt mai scumpe.„, a precizaT Radu Savopol, fondatorul unui lanț de cafenele din Capitală pentru ANtena 3.

Cea mai scumpă băutură fierbinte a lumii se găsește în Viena, Praga și Bratislava, unde costă 4,04,3,13 și 3,04 dolari. Spre surprinderea tuturor, în Budapesta este cea mai ieftină cafea față de București. Acolo băutura fierbinte costă doar 2,47 dolari, iar la Ljubljana prețul este de 2.50 dolari. La Zagreb, cafeaua costă 2,33 dolari, iar la Belgrad 1.81 dolari.

Cele mai scumpe cafele din lume

Cafeaua este pentru mulți dintre noi o adevărată pasiune și unii ar face orice pentru a savura un gust desăvărșit. Savurarea unei cafele bune este de neprețuit iar unii ajung în pragul în care să-și cumpere cea mai scumpă cafea din lume. Cu siguranță, cea mai scumpă băutură fierbinte din lme trebuie să fie una rară și deosebită.

Cafeaua Black Ivory costă 1.500 de dolari. Spre surprinderea tuturor, cafeaua se obține din boabe de cafea Arabica, care sunt consumate de elefanții din Thailanda de Nord. Această cafea este foarte scumpă pentru că este extrem de greu de găsit.

Kopi Luwak se numără printre cele mai celebre și scumpe cafele din lume. Procesul de obținere este asemănător cu cel al cafelei Black Ivory, doar că sunt extrase din civetă de palmier, cunoscută și sub denumirea de pisică indoneziană.

Hacienda La Esmeralda costă între 100 și 350 de dolari. Aceasta este cultivată în regiunea Boquete din Panama, din specia de arbori Geisha varietal.

Cafeaua Saint Helena costă 79 de dolari pe 450 de grame. Celebrul Napoleon Bonaparte era mare fan al acestei cafele pe care o cultiva pe insula St. Helena, localizată în Oceanul Atlantic. Prețul mare este dat și de costul transportului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: