Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 20 Ianuarie 2022. Rugăciunea vindecătoare către Sfântul Eftimie cel Mare care trebuie spusă pentru a avea copii

Calendar 20 Ianuarie 2022. Rugăciunea vindecătoare către Sfântul Eftimie cel Mare care trebuie spusă pentru a avea copii

Calendar 20 Ianuarie 2022. În această zi este prăznuit Sfântul Eftimie cel Mare, unul dintre marii făcători de minuni ai ortodoxiei. În timpul vieţii, Sfântul Eftimie a hrănit 400 de oameni, deşi nu avea pâine. Totodată, a vindecat multe femei sterpe care au putut, mai apoi, să rămână însărcinate.

Se știe că Sfântul Eftimie cel Mare a trăit în secolul al IV-lea, pe vremea împăratului Grațian. Acesta s-a născut în Melitina – Armenia de astăzi, potrivit crestinortodox.ro.

Calendar ortodox 20 ianuarie 2022. Sărbătoare de Sfântul Eftimie cel Mare

La doar 29 de ani, Sfântul Eftimie cel Mare a ajuns la Ierusalim. Acolo se retrage într-o peșteră, ducând o viaţă plină de nevoițe.

Despre Sfântul Eftimie cel Mare se mai știe că a săvârșit nenumărate minuni. Una dintre cele mai cunoscute este aceea că a hrănit 400 de călători, deși nu avea pâine nici pentru zece persoane. Ar fi deschis porțile cerului, tămăduind pământul neroditor.

Prin rugăciunea sa, Sfântul Eftimie cel Mare a făcut posibil ca multe femei sterpe să aducă în famiile lor copii.

Calendar ortodox 20 ianuarie 2022. Rugăciune către Sfântul Eftimie cel Mare

Iată cum sună rugăciunea vindecătoare către Sfântul Eftimie cel Mare care trebuie spusă de femeile sau familiile care își doresc un copil.

“O, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, mare nevoitorule și cald folositorule, apucă înainte cu sfintele tale rugăciuni cele către milostivul Dumnezeu, roagă-te, îmblânzește-L, fă-L milostiv nouă celor ce cădem cu umilință la ține, cela ce din pruncie te-ai dat pe ține Domnului, rănindu-te de focul dragostei Lui, ai părăsit toate deșertăciunile lumești ca pe niște gunoaie, Lui ai urmat cu toată dragostea, iubindu-L mai mult decât pe toate bunătățile cele trecătoare ale lumii acesteia.

Pentru că luminându-ti ochii sufletului tău, cu toată inima ai slujit ca un înger în trup, Lui, care te-a și preamărit după multele tale trude și osteneli cu darul minunilor Sale în viață și după moarte, căci așa preamărește Dumnezeu pe cei ce-L măresc cu laudă și fapte bune.

Așadar, Sfinte Preacuvioase Părinte Eftimie, ca cel ce în cer fiind neîncetat te rogi cu Preacurata Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții pentru întărirea sfintelor lui Dumnezeu Biserici, a bunilor conducători și a supușilor lor, ca să asculte de legile țării, pentru întărirea fraților și a tot clerul ortodox și cinul călugăresc și pentru mântuirea tuturor dreptcredincioșilor creștini din toată lumea, roagă-te și pentru noi ca să fim apărați de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, fii rugător pentru noi către Domnul Dumnezeu.

Izbăvește-ne de toată ispita neașteptată și de muncile cele veșnice, ca să aflăm milă în ziua Înfricoșatei Judecăți și să ne învrednicim acelor nespuse bunătăți, privind și preamărind Lumina cea preadulce și desfățată a feței Preamilostivului Dumnezeu, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh în veci. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: