Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 6 iulie 2020. Sfântul Sisoe, care a înviat un copil, la rugămințile tatălui acestuia

Calendar 6 iulie 2020. Sfântul Sisoe, care a înviat un copil, la rugămințile tatălui acestuia

Sfnatul Sisoe

Calendar 6 iulie 2020. În această zi, este sărrbătorit un mare sfânt. Este vorba despre Sfântul Sisoe cel Mare. Tot la această dată, sunt sărbătoriți Sfânta Muceniţă Lucia, fecioara, şi a lui Rix, vicarul; Sfinţii 24 de mucenici care împreună cu Lucia şi cu Rix au mărturisit pe Hristos; Sfinţitul Mucenic Astie, episcopul Dirahiei; Sfinţiii Arhip şi Filimon; Sfinţii Mucenici Apolonie, Alexandrion, Epimah şi Onisim.

Viața Sfântului Sisoe cel Mare, sărbătorit de creștini pe 6 iulie

Încă de tânăr, Sfântul Sisoe a știu că vrea să urmeze calea lui Dumnezeu. El a trăit o viața lipsită de păcat, până când a decis că vrea să trăiască în pustietate. Așa el a mers în Egipt, unde se ruga neîncetat și mânca ce putea, când putea. El ducea aproape o viață îngerească, iar mulți învățăcei veneau la el, pentru că el săvârșea și minuni, atât de binecuvântat de Dumnezeu a fost Sfântul Sisoe.

La un moment dat, prin acel deșert treceau un tată și fiul lui, încercând să ajungă în oraș. Copilul a murit, dar găsindu-l pe sfânt, părintele lui i-a cerut ajutorul acestuia, iar Sfântul Sisoe l-a înviat pe copil.

Atunci când a trecut la Dumnezeu, o întreaga ceată de îngeri a venit să îl ia.

Troparul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare

Glasul 1

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Condacul Sfântului Cuvios Sisoe cel Mare
Glasul al 4-lea

Arătatu-Te-ai astăzi lumii și lumina Ta, Doamne, s-a însemnat peste noi, care cu cunoștință Te lăudăm. Venit-ai și Te-ai arătat, Lumina cea neapropiată.

Sihăstrind, înger pe pământ te-ai arătat, luminând, cuvioase, gândurile credincioşilor cu dumnezeieşti semne totdeauna. Pentru aceasta, pe tine, Sfinte Sisoe, cu credinţă te cinstim.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini