Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 1 aprilie 2023. Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca pentru izbăvire din patima desfrânării

Calendar creștin ortodox 1 aprilie 2023. Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca pentru izbăvire din patima desfrânării

maria egipteanca

Calendar creștin ortodox 1 aprilie 2023. Ce sfânt este sărbătorit la data de 1 aprilie 2023, conform calendarului creștin ortodox. Rugăciunea pe care trebuie să o spui astăzi pentru a fi ferit de cele rele.

Calendar creștin ortodox 1 aprilie 2023. Maria Egipteanca

Maria Egipteanca a venit pe lume în Egipt şi, la vârsta de 12 ani, a decis să plece de acasă, abandonându-şi părinţii pentru a se stabili în Alexandria. Aici, timp de 17 ani, a dus o viaţă lipsită de restricţii morale. Abia la vârsta de 29 de ani a hotărât să plece din Alexandria şi a ajuns la Ierusalim.

După sosirea sa în Ierusalim, Maria Egipteanca a dorit să pătrundă în Biserica Sfântului Mormânt, dar a întâmpinat o forţă nevăzută care a oprit-o la prag. Deşi a încercat de mai multe ori să intre, nu a reuşit să treacă de acest obstacol. În cele din urmă, a realizat că stilul de viaţă dezordonat pe care îl dusese nu o făcea demnă să intre în acest loc sfânt.

Maria Egipteanca s-a rugat Fecioarei Maria să îi permită să intre în Biserica Sfântului Mormânt, iar în schimb a promis să-şi schimbe radical modul de viaţă. După aceastăpromisiune, a reuşit să se închine Sfintei Cruci şi a hotărât să-şi petreacă restul vieţii în pustia Iordanului. Acolo, Cuvioasa Maria Egipteanca a trăit timp de 47 de ani într-o viaţă dedicată postului şi rugăciunii.

Rugăciune către Sfânta Maria Egipteanca, Maria Magdalena, Pelaghia și Taisia, pentru izbăvire din patima desfrânării

Sfintelor Maria Magdalena, Maria Egipteanca, Pelaghia și Taisia, care din patima desfrânării și din rușinea lumii v-ați ridicat la părtășia cu Dumnezeu și la preaînalte și greu de cuprins măsuri duhovnicești, cu grăbire ajutați și pe cei care rău s-au încurcat în patimi trupești grele și urâte. Mărturisim cu umilință noi, păcătoșii, că de prea multe ori am făcut din trupul nostru, care este templu al Duhului Sfânt, locaș al stricăciunii și prilej de pierzare pentru noi și pentru aproapele.

De aceea, vouă, care v-ați ridicat din mocirla păcatului, vă cerem ajutorul pentru frații și surorile noastre cuprinși de patima curviei (N). O, Sfintelor Femei, cele ce ne-ați învățat că nu putem sta împotriva duhului desfrânării fără păzirea simțurilor, suntem pricină de pângărire și am tras și pe ceilalți în păcat, înmulțind răutatea. Robi ai plăcerilor, din paharul acestor urâciuni fără de oprire am băut, până la primejdia pieirii sufletești și trupești. Din această rea și grea robie, Sfintelor Maria Magdalena, Maria Egipteanca, Pelaghia și Taisia, ajutați-ne să ne ridicăm atât noi, cât și cei căzuți în acest mare păcat care se săvârșește în trup.

Ca unele care ați fost răscumpărate de Hristos și vieții duhovnicești redate, dați-ne prilej și ajutor de a birui acest păcat și prea-rău obicei. Început al pocăinței ajutați-ne să punem noi și toți cei care au alunecat în desfrânare, frații și surorile noastre (N). Cu toții să punem început bun pentru o viață nouă și curată în Hristos. Prindem curaj, sfintelor cuvioase, văzând măsurile la care v-ați ridicat prin pocăință, nevoință și dragoste pentru Dumnezeu. Acestea să le râvnim și noi, insuflați-ne! Acestea să ne fie pâine, apă, câștig și temelie a noului început! Ca și noi, împreună cu voi, să moștenim Împărăția lui Dumnezeu. Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: