Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 12 octombrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de mare sărbătoare

Calendar creștin ortodox 12 octombrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de mare sărbătoare

GALERIE FOTO (2)

Calendar creștin ortodox 12 octombrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 12 octombrie 2023, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe detalii despre viața sfântului care este comemorat în această zi de sărbătoare.

Calendar creștin ortodox 12 octombrie 2023. Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Calendarul creștin ortodox este plin de sărbători și sărbătoriți, care ne amintesc de viețile sfinților și martirilor care au trăit în credință și smerenie. Pe 12 octombrie, Biserica Ortodoxă cinstește trei sfinți mucenici notabili: Tarah, Prov și Andronic. Acești sfinți au trăit în diferite perioade istorice și au dat mărturie despre credința lor în Hristos prin sacrificiul suprem al vieții lor.

Sfântul Mucenic Tarah: Sfântul Mucenic Tarah a trăit în secolul al IV-lea, în timpul persecuțiilor creștinilor sub împăratul roman Licinius. Tarah era un creștin devotat și un slujitor al Bisericii. Când a refuzat să jertfească zeilor păgâni, a fost supus la torturi grele. Cu toate acestea, el nu și-a renegat credința în Hristos. Sfântul Tarah a fost martirizat și a devenit un exemplu de curaj și credință neclintită pentru toți creștinii.

Sfântul Mucenic Prov: Sfântul Mucenic Prov a fost un creștin care a trăit în secolul al V-lea în provincia africana a Imperiului Roman. În timpul persecuțiilor creștinilor, Prov a fost adus în fața autorităților și a fost pus sub presiune să renunțe la credința sa. Cu toate acestea, el a rămas ferm în credința sa în Hristos și a fost supus la torturi cumplite. A refuzat să se lepede de Dumnezeu și a fost martirizat pentru credința sa.

Viața Sfântului Mucenic Andronic

Sfântul Mucenic Andronic: Sfântul Mucenic Andronic a trăit în timpul domniei împăratului roman Maximilian în secolul al IV-lea. El a fost un creștin dedicat și a trăit o viață de sfințenie. Andronic a fost arestat și condamnat la moarte pentru credința sa creștină. El a fost supus la chinuri grele, dar a rămas credincios lui Hristos până la sfârșit. Astfel, Sfântul Mucenic Andronic a devenit un martir al credinței creștine.

Acești trei sfinți mucenici, Tarah, Prov și Andronic, ne amintesc de puterea credinței în Hristos și de devotamentul absolut față de Dumnezeu. Ei au suferit pentru credința lor, dar și-au păstrat integritatea spirituală și nu au renunțat niciodată la dragostea lor pentru Hristos.

Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic rămân exemple vii ale credinței neclintite și ale curajului în fața persecuțiilor religioase. Ziua de 12 octombrie este o ocazie de a ne aminti de moștenirea lor spirituală și de a căuta să trăim o viață în acord cu valorile creștine, indiferent de provocările cu care ne putem confrunta în viața de zi cu zi.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: