Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 14 ianuarie: Sfânta Nina. Rugăciunea zilei

Calendar creștin ortodox 14 ianuarie: Sfânta Nina. Rugăciunea zilei

sfanta nina

Calendar creștin ortodox 14 ianuarie. La data de 14 ianuarie, creștinii ortodocși o pomenesc pe Sfânta Nina, conform calendarului creștin ortodox.

Calendar ortodox 14 ianuarie 2023. Sfânta Nina

În fiecare an, pe data de 14 ianuarie, credincioșii o sărbătoresc pe Sfânta Nina. Aceasta s-a născut în Capadocia, iar tatăl ei era soldat în armata împăratului Maximian. În schimb, mama ei, pe nume Suzana, era sora lui Iuvenalie, episcopul Ierusalimului.

Prin mama sa, Sfânta Nina era direct înrudită cu Sfântul Gheorghe, pe care îl aprecia şi îl evlavia. Şi tatăl ei a dat dovadă de o mare credinţă atunci când aflat în bătălie el a slavat vieţile a sute de franci, pe care împăratul dorea să îi lase să moară.

Când avea încă o vârstă fragedă, Sfânta Nina a decis că vrea să vadă cu proprii ochi cămaşa lui Hristos, iar Fecioara Maria i s-a arătat în vis şi ea s-a trezit cu crucea în mână. Sfânta Nina se cinstește întocmai cu apostolii.

Rugăciune către Sfânta Nina

„O, atotlăudată şi preaminunată Nina, cea întocmai cu Apostolii, mare podoabă a Bisericii dreptmăritoare şi laudă cinstită a poporului ivirean, cea care întreaga ţară georgiană cu învăţătura dumnezeiască a Evangheliei ai luminat;

Cu faptele apostoleşti ai învins vrăjmaşul mântuirii noastre, cu munca şi rugăciunile ai sădit aici grădina lui Hristos, care a dat roade multe.

Rugăciune Sf Nina. Prăznuind sfântă amintirea ta, ne înfăţişăm cinstitului tău chip şi cu evlavie sărutăm atotlăudatul dar dat ţie de Maica Domnului – Crucea de minuni făcătoare, pe care ai înfăşurat-o cu părul tău preţios, şi te rugăm cu umilinţă ca pe o veşnică ocrotitoare a noastră:

De toate relele şi scârbele păzeşte-ne, pe duşmanii Bisericii Sfinte a lui Hristos şi pe potrivnicii evlaviei înţelepţeşte-i, turma ta ocroteşte-o şi roagă-L pe Atotbunul Dumnezeu şi Mântuitorul nostru, în faţa Căruia te afli, pace ţării noastre să dăruiască, oamenilor viaţă îndelungată şi spor în tot lucrul bun şi mijloceşte pentru noi să ne primească în împărăţia Sa cerească unde toţi sfinţii laudă Preasfânt numele Lui,

Acum şi pururea şi în vecii vecilor.

Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: