Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin-ortodox 14 iunie 2023. Sfântul Proroc Elisei, cel care a săvârșit multe minuni. Rugăciunea zilei

Calendar creștin-ortodox 14 iunie 2023. Sfântul Proroc Elisei, cel care a săvârșit multe minuni. Rugăciunea zilei

rugaciune

Calendar creștin-ortodox 14 iunie 2023. Află în rândurile de mai jos ce sfânt este prăznuit în ziua de 14 iunie potrivit calendarului creștin ortodox, dar și care este rugăciunea pe care orice creștin trebuie să o rostească în această zi de sărbătoare.

Calendar creștin-ortodox 14 iunie 2023. Sfântul Proroc Elisei, cel care a săvârșit multe minuni

În paginile Vechiului Testament, descoperim numeroase relatări despre sfinți proroci care au păstorit poporul lui Dumnezeu în timpurile vechiului Israel. Unul dintre acești proroci remarcabili este Sfântul Proroc Elisei, ale cărui minuni și puterea spirituală au impresionat oamenii din acea epocă și continuă să fascineze și să inspire credincioșii și în prezent. Viața și lucrările sale sunt pline de evenimente miraculoase și intervenții divine, reflectând credința și ascultarea sa față de Dumnezeu.

Copilăria și chemarea divină: Elisei s-a născut în timpurile regelui Ahav, într-o perioadă în care poporul Israel se abătea de la credința în Dumnezeul lor adevărat și cădea în păgânism și idolatrie. Cu toate acestea, chiar și într-o astfel de vreme întunecată, Dumnezeu a ales să-și reveleze puterea și prezența prin intermediul acestui tânăr proroc. Elisei a fost chemat de Dumnezeu prin intermediul Sfântului Proroc Ilie, care i-a pus mantia pe umeri, simbolizând transmiterea puterii și a autorității spirituale.

Minunile și puterea spirituală: Sfântul Proroc Elisei a săvârșit numeroase minuni și a fost purtătorul unei puteri spirituale extraordinare. Printre cele mai cunoscute minuni se numără transformarea apei amare în apă dulce, vindecarea leproșilor, multiplicarea pâinii și a uleiului în timpul foametei, învierea unui copil mort, oprirea unei inundații și multe altele. Aceste minuni au demonstrat puterea și autoritatea sa spirituală, iar poporul a fost mărturisitor al harului divin manifestat prin intermediul său.

Învățăturile și influența sa: Pe lângă minunile pe care le-a săvârșit, Sfântul Proroc Elisei a fost și un învățător spiritual, călăuzind poporul în înțelegerea voii lui Dumnezeu. El a fost un om de rugăciune puternic, care a căutat întotdeauna voia și îndrumarea divină în tot ceea ce făcea. Învățăturile sale au transmis poporului mesaje de credință, ascultare, smerenie și iubire față de Dumnezeu și de aproapele.

Rugăciune către Sfântul Proroc Elisei

Sa cantam Domnului, Celui Ce a povatuit pe poporul Sau prin Marea Rosie, cantare de biruinta, ca S-a preaslavit.

    Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

    Bucura-te Proorocule Elisei, care te-ai aratat intocmai cu ingerii, vietuind in trup ca fiind fara de trup.

    Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Pazindu-ti, proorocule, ochiul sufletului cel fara materie, cu raza Duhului, te-ai invrednicit a vedea cele viitoare.

    Stih: Sfinte Proorocule Elisei, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

    Cere de la Dumnezeu, Elisei, vindecare pentru cei ce bolesc si curatire de greseli, pentru cei ce curat te lauda.

    Stih: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi.

    Sa cantam Domnului, Celui Ce bine a voit sa Se intrupeze fara de samanta din Fecioara, spre scaparea si izbavirea noastra.

Sfantul Proroc Elisei a fost agricultor. A fost chemat de Ilie, din porunca dumnezeiasca, la misiunea de proroc. Ilie i-a descoperit lui Elisei revelatia dumnezeiasca si a cerut cu lacrimi de la Dumnezeu, ca sa-i dea acestuia harul prezent in el. Elisei si-a parasit casa si familia si a urmat lui Ilie. L-a urmat pe Ilie pana la inaltarea acestuia la cer, cand i-a preluat cojocul, dar si darul profetic.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: