Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 20 septembrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 20 septembrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de sărbătoare

sf zilei

Calendar 20 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 20 septembrie, conform calendarului creștin ortodox. Află mai multe informații despre viața sfântului care este comemorat în această zi de sărbătoare.

Calendar 20 septembrie 2023. Sfântul Eustatie și soția sa, Teopista cu cei doi fii Agapie și Teopist

Pe 20 septembrie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Eustatie și familia sa, soția sa, Teopista, și cei doi fii, Agapie și Teopist. Această zi aduce în prim-plan povestea lor uluitoare de credință, devotament și sacrificiu.

Sfântul Eustatie, cunoscut și sub numele de Placidas, a fost un militar roman în secolul al II-lea. El a fost un om de carieră, dedicat serviciului său în armată și a avut o viață confortabilă, cu o soție iubitoare și doi fii minunați. Cu toate acestea, viața sa a fost transformată în mod dramatic atunci când a avut o experiență religioasă profundă.

Potrivit tradiției, Eustatie a văzut o cruce strălucitoare între coarnele unui cerb în timpul unei vânători. Această viziune uluitoare i-a adus iluminare spirituală, și el și-a convertit întreaga sa familie la creștinism. În ciuda faptului că au fost persecutați și torturați pentru credința lor, Eustatie și familia sa au rămas neclintiți în credința lor și au continuat să slujească lui Hristos.

Sfântul Eustatie a fost martirizat alături de familia sa

Cei doi fii ai lui Eustatie și Teopista, Agapie și Teopist, au crescut într-o familie în care credința și devotamentul față de Dumnezeu erau valorile de bază. Ei au fost învățați să împărtășească aceste valori cu alții și să rămână statornici în credința lor, indiferent de provocările pe care le-au întâmpinat.

În cele din urmă, Sfântul Eustatie și familia sa au fost martirizați pentru credința lor. Ei au fost supuși unor chinuri cumplite, dar și-au păstrat neclintită credința în Hristos până la sfârșit. Prin jertfa lor, ei au devenit modele de curaj și loialitate față de Dumnezeu.

Sfântul Eustatie și familia sa, Teopista, Agapie și Teopist, ne amintesc că credința și devotamentul pot înfrunta orice provocare sau suferință. Ei sunt exemple de curaj și perseverență, iar povestea lor este cinstită în fiecare an pe 20 septembrie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: