Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 21 septembrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de sărbătoare

Calendar creștin ortodox 21 septembrie 2023. Ce sfinți sunt prăznuiți în această zi de sărbătoare

rugaciune

Calendar creștin ortodox 21 septembrie 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 21 septembrie 2023, conform calendarului creștin ortodox. Detalii despre viața sfântului care este celebrat în această zi de mare sărbătoare!

Calendar creștin ortodox 21 septembrie 2023. Sfântul Proroc Iona. Sfântul Apostol Codrat

Pe 21 septembrie 2023, credincioșii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Iona și pe Sfântul Apostol Codrat, doi sfinți cu vieți și învățături remarcabile.

Viața Sfântului Proroc Iona

Sfântul Proroc Iona este cunoscut în primul rând pentru cartea sa din Vechiul Testament, numită „Cartea lui Iona”. Povestea lui Iona este una dintre cele mai cunoscute din Biblie, și anume aceea a prorocului care a refuzat inițial să îndeplinească voința lui Dumnezeu. El a fost chemat să meargă în cetatea Ninive și să-i avertizeze pe locuitorii acesteia despre pedeapsa divină iminentă din cauza păcatelor lor. Cu toate acestea, Iona a încercat să fugă de misiunea sa și a călătorit pe mare în direcția opusă.

În timpul călătoriei sale pe mare, o furtună puternică a lovit nava sa, iar echipajul a realizat că Iona era cauza nenorocirilor lor. La cererea lor, Iona a fost aruncat în mare, unde a fost înghițit de un pește mare și a petrecut trei zile și trei nopți în interiorul lui. În această perioadă, Iona s-a pocăit și a promis să îndeplinească voința lui Dumnezeu.

Dumnezeu l-a eliberat pe Iona din pântecele peștelui, iar el a mers la Ninive pentru a-și îndeplini misiunea. Cetățenii Ninivei s-au pocăit în masă, iar Dumnezeu a ales să-și arate mila față de ei. Această poveste ilustrează puterea pocăinței și a harului divin, arătând că Dumnezeu este plin de compasiune și îndurare.

Viața Sfântului Apostol Codrat

Sfântul Apostol Codrat a fost unul dintre cei 70 de apostoli ai lui Hristos și a fost contemporan cu apostolii originali. El a fost cunoscut pentru credința sa puternică în Hristos și pentru propovăduirea cu curaj a Evangheliei. Sfântul Codrat a fost unul dintre apostolii care au răspândit creștinismul în regiunile îndepărtate ale lumii.

Cu toate acestea, în timpul persecuțiilor creștine, Sfântul Codrat a fost arestat și supus la torturi cumplite pentru a-l determina să renunțe la credința sa în Hristos. Cu toate acestea, el a rămas ferm în credința sa și a suferit martirajul pentru cauza lui Hristos. Martiriul său servește ca un exemplu de curaj și devotament pentru toți creștinii.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: