Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 3 decembrie. Zi cu dezlegare la pește, ulei și vin. Rugăciunea zilei

Calendar creștin ortodox 3 decembrie. Zi cu dezlegare la pește, ulei și vin. Rugăciunea zilei

sfantul cuvios gheorghe

Conform calendarului creștin ortodox, Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani este prăznuit la data de 3 decembrie. Este o zi cu dezlegare la pește, ulei și vin.

Calendar creștin ortodox 3 decembrie. Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani

Preacuviosul Părintele nostru Gheorghe Arhimandritul, sau Gheorghe Ardeleanul, cum mai este cunoscut din unele însemnări, era din Transilvania și a păstorit obștea monahilor de la mănăstirea Cernica, de la 1 septembrie 1781 până la 3 decembrie 1806, când a fost chemat de Domnul la cele veșnice, numărându-se și el în ceata marilor nevoitori și îndrumători ai monahismului nostru, conform Doxologia.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Româneîn ședința din 20 – 21 octombrie 2005, a aprobat propunerile Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei privind canonizarea Cuviosului Stareț Gheorghe, Arhimandritul de la Cernica și Căldărușani. Așadar, el este prăznuit la data de 3 decembrie. 

Tot în ziua de trei decembrie mai sunt prăznuiți și:

– Sfântul Mucenic Teodor, arhiepiscopul Alexandriei
– Sfântul Cuvios Teodul
– Sfântul Cuvios Ioan Sihastrul, episcopul Coloniei
– Sfinții Mucenici Agapie, Seleuc și Mamant
– Sfântul Mucenic Gavriil, episcopul Ganului
– Sfântul Mucenic Anghel

Rugăciune către Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani

O, mult nevoitorule, Cuvioase Părinte Gheorghe, primeşte de la noi nevrednicii această puţină rugăciune, pe care o dă lui Hristos Dumnezeu şi roagă-L să ne izbăvească din toate necazurile şi ispitele vieţii pământeşti, să ne ferească din chinul ce va să fie pentru păcatele noastre şi să ne învrednicească de Împărăţia cerurilor.

Lăudând nevoinţele tale, Cuvioase Părinte, şi cinstind sfintele tale moaşte, cântăm cu bucurie încununarea ta în ceruri, rugându-te cu credinţă să ne ajuţi în vremea ispitelor şi primejdiilor care ne împresoară în lumea aceasta.

Credinţa ortodoxă ai păzit, calea nevoinţelor ai săvârşit şi, împodobit fiind cu virtuţile, cu nădejde sfântă la Bunul Dumnezeu ai ajuns, Cuvioase Părinte, căci, primind cununa cea neveştejită a slavei, de la cele vremelnice la cele cereşti, te-ai mutat.

Cuvioase Părinte, în tot pământul ţării noastre s-au răspândit învăţăturile tale, iar mulţimea credincioşilor, venind la tine, se adapă ca de la un izvor dătător de har şi binecuvântat, mulţumind lui Dumnezeu şi cântând: Aliluia!

Acum și pururea, si-n vecii vecilor, Amin! 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: