Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar ortodox 1 octombrie 2022. Cruce roșie în această zi. Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea care te ajută să scapi de cumpene

Calendar ortodox 1 octombrie 2022. Cruce roșie în această zi. Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea care te ajută să scapi de cumpene

Calendar ortodox 1 octombrie 2022. Cruce roșie în această zi. Acoperământul Maicii Domnului. Rugăciunea care te ajută să scapi de cumpene. Este una dintre cele mai mari sărbători ale creștinității.

Calendar ortodox 1 octombrie 2022. Acoperământul Maicii Domnului

Acoperământul Maicii Domnului este una dintre cele mai importante sărbători creștine. Este sărbătoarea rânduită de Biserică, în amintirea arătării Maicii Domnului în biserica din Vlaherne. Pe data de 1 octombrie 911, se făcea priveghere în această biserică pentru salvarea cetății care era asediată. Atunci, Constantinopolul era amenințat de invazia rușilor kieveni.

Maica Domnului a intrata în biserică, la ora patru dimineaţa, a îngenuncheat și s-a rugat îndelung. Mai apoi, aceasta s-a rugat Fiului Său, cu faţa brăzdată de lacrimi, să apere poporul de invaziile străinilor. Pericolul a fost îndepărtat cu ajutorul rugăciunile Maicii Sfinte. Maica Domnului și-a întins acoperământul peste toți credincioșii ca să îi protejeze, de aici provenind și numele acestei sărbători.

Rugăciune către Maica Domnului

O, Preacurată Maică a Domnului, a puterilor de sus, Împărăteasa cerului și a pământului, atotputernică apărătoare și tărie a noastră, primește această cântare de laudă și de mulțumire de la noi, nevrednicii robii tăi. Înalță rugăciunile noastre la tronul lui Dumnezeu și Fiul tău, ca să fie milostiv nedreptăților noastre. Să adauge harul Său tuturor celor ce cinstesc preacinstit numele tău și cu credință și cu dragoste se închină făcătoarei de minuni icoanei tale. Că nu suntem vrednici să fim miluiți de Dânsul, dacă tu, Stăpână, nu-L vei milostivi asupra noastră. Ție toate sunt cu putință de la Dânsul și pentru aceasta năzuim la tine, că ești acoperitoarea noastră și grabnică ajutătoare.

Auzi-ne pe noi, cei ce ne rugăm ție; ocrotește-ne pe noi cu atotputernicul tău Acoperământ și cere de la Dumnezeu Fiul tău să dea păstorilor noștri sfințenie, ca să privegheze și să ocârmuiască sufletele noastre; ocârmuitorilor de orașe, înțelepciune și putere; judecătorilor, dreptate și necăutare la față; învățătorilor, minte și smerită înțelepciune; soților, dragoste și înțelegere; fiilor, ascultare; asupriților, răbdare; asupritorilor, frică de Dumnezeu; celor mâhniți, răbdare și bucurie duhovnicească; neînfrânaților, înfrânare; și nouă, tuturor, duhul înțelepciunii și al cucerniciei, duhul milostivirii și al blândeții, duhul curăției și al dreptății.

Așa, Doamnă Preasfântă, milostivește-te asupra noastră și asupra neputinciosului tău popor. Pe cei rătăciți povățuiește-i pe calea cea bună, pe cei bătrâni îi sprijinește, pe prunci îi păzește și pe noi, pe toți, ne apără și ne ocrotește cu milostivirea ta. Pe toți, scoate-ne din adâncul păcatului și ne luminează ochii inimii noastre spre căutarea mântuirii. Milostivă fii nouă aici, în această viață, iar la înfricoșătoarea judecată să te rogi pentru noi către Fiul tău și Dumnezeul nostru. Că tu, Doamnă, ești slava celor cerești și nădejdea pământenilor. Tu ești, după Dumnezeu, nădejdea și apărătoarea noastră, a tuturor celor ce ne rugăm ție cu credință. Deci ne rugăm ție, Atotputernică ajutătoarea noastră, și ție ne predăm pe noi înșine, unul pe altul și toată viața noastră, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini